11 ارديبهشت 1402

در روز یکشنبه دهم اردیبهشت ماه 1402به همت اعضای کانون شعر ادب سروش دانشگاه فرهنگیان(پردیس شهید باهنر)و با همکاری اعضای انجمن علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان،همایشی به مناسبت بزرگداشت سعدی شیرازی مورخ یکشنبه دهم اردیبهشت ماه در تالار پیامبر اعظم(ص)دانشگاه اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگارنامی پرس / این همایش راس ساعت 15:30 در تالار همایش های پیامبراعظم(ص)دانشگاه اصفهان آغار گردید.در این همایش استانی که با حضور افزون بر 400 نفراز دانشجویان،علاقه مندان به ادبیات،اساتید و مسئولین ارشد دو دانشگاه فرهنگیان و اصفهان برگزار گردید جناب آقای دکتر علی اکبر کجباف (ریاست پردیس های فرهنگیان استان اصفهان) در ابتدای برنامه ضمن تبریک روز معلم و قدردانی از دست اندرکاران برنامه به خصوص اعضای کانون شعر و ادب سروش به صحبت درباره ی ابعاد تربیتی آثار سعدی پرداختند.

در بخش اول برنامه جناب آقای دکتر سید علی اصغر میرباقری فرد،در قالب موضوعیِ عارفانه های سعدی عنوان کردند سعدی در طول عمر با برکت خویش به عنوان یک مصلح،به تربیت خلق،اصلاح افراد و اصلاح جامعه پرداخته است.

در میان دو سخنرانی،گروه موسیقی سنتی با اجرای دلپذیر خود و ترکیب موسیقی ایرانی و شعر دلنواز سعدی،نمایانگر جلوه ای از جلوه های هنر غنی پارسی بودند.

در بخش بعدی برنامه جناب آقای دکتر حکمت الله صفری،با خواندن و تفسیر برخی از ابیات بوستان سعدی،به بررسی موضوع«بوستان و ارتباط با مخاطب در آن»پرداختند.

در ادامه برنامه جناب آقای دکتر احسان رییسی،ضمن بیان ویژگی های تربیتی شخصیت سعدی به بررسی تعدادی از غزل های هزاردستان سخن پرداختند.

در قسمت بعدی برنامه،شاهد اجرای دکلمه خوانی توسط یکی از دانشجویان ادب دوست دانشگاه فرهنگیان بودیم که دقایقی چند تصاویر زیبای ماندگاری را در ذهن مخاطبان ثبت کرد.

در قسمت پایانی این همایش استانی،مسئولین ارشد دو دانشگاه به تقدیر و تشکر از اساتید سخنران پرداختند.

جناب آقای محسن غفارزاده ،نایب دبیر کانون شعر و ادب و مدیر اجرایی همایش در حاشیه برنامه توضیح دادند:ادبیات یکی از محور های حیاتی و تکیه گاهی اصیل،غنی و کامل جهت انتقال فرهنگ یک کشور و نماینده ارزش های اجتماعی و تاریخی یک کشور است همچنین زبان و ادبیات یک کشور را میتوان حامل ارزش های گذشته و نمود سیرتکامل اندیشه و ذهنیت بشری و زمامدار بسط هژمونی یک فرهنگ دانست و نماینده این ارزش ها و آگاهی بخشی های فردی اجتماعی در ایران سعدی شیرازی است بطوریکه میتوان گفت حدود 800 سال است زبان و ادب فارسی از زیر چتر کلام و سادگی سخن سعدی خارج نشده است.ولی متاسفانه آن طور که باید و شاید به ابعاد عمیق و تاثیر ادبیات در فرهنگ عمومی توجه نشده و ما شاهد کاهش میل و رغبت جوانان به ادبیات هستیم،امید است که با برگزاری مراسماتی از این دست بتوان گوشه ای از این کمبودها را جبران کرده و سهمی هرچند کوچک در اشاعه ادبیات داشته باشیم.

سرکار خانم حانیه اسحاقی ، از اعضای انجمن علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان افزودند:هدف از برگزاری این همایش، بزرگداشت سعدی و همچنین گرامیداشت روز معلم بوده است.اولین نقطه قوت این برنامه همکاری و پیوند دانشجویان دانشگاه اصفهان و فرهنگیان و استفاده از توان و ظرفیت هر دو دانشگاه بوده است. در این برنامه به لطف سخنرانان محترم جنبه های جدیدی از شخصیت سعدی معرفی شد و موضوعات مطرح شده می تواند از سوالات پژوهشی در باب شخصیت و آثار سعدی باشد.همچنین سعدی به عنوان معلمی پندآموز معرفی شد که تحلیلی نو از شخصیت سعدی به شمار می آید.امید است اینگونه برنامه ها سبب زنده نگه داشتن یاد و آثار ادیبان و شاعران بزرگ زبان و ادبیات فارسی همچون سعدی شیرازی باشد.  

جناب آقای محمد جواد ایران دوست،دبیر کانون شعر و ادب و مجری همایش نیز بیان کردند:

در زمان فعلی ادبیات چون طفل یتیمی رها شده است در صورتی که شعرا و ادبای تاریخ ادبیات کشور در جهان بی مثال هستند. باید در محیط های آموزشی به خصوص دانشگاه فرهنگیان مراسمات بیش تری از این دست برگزار کرد ، چرا که نسل جوان ما هر روز در حال فاصله گرفتن از ادبیات و تاریخ کشور هستند.در جهان کنونی و زمان فعلی بهترین راه برای ایجاد پیوندی جدید و مستحکم بین عموم مردم و ادبیات برگزاری مراسماتی از این قبیل است.امید است این برنامه نقطه ای روشن در این مسیر مقدس باشد.

همچنین مدیر اجرایی همایش ضمن ابراز امیدواری به ادامه دار بودن اینگونه مراسمات از تمام افرادی که سهمی در برگزاری هرچه بهتر این مراسم داشتند به خصوص جناب آقای دکتر علی اکبر کجباف ریاست محترم دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان،دکتر عبدالرسول شکیبافر ریاست کمیته نظارت و ارزیابی دانشگاه فرهنگیان،دکتر حسن محسنی مسئول امور فرهنگی دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان،دکتر سید علی هاشمیان فر ریاست محترم دانشکده ادبیات و علوم انسانی،سرکار خانم دکتر زهره نجفی مدیرگروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان،دکتر محبوبه همتیان و معاونت محترم فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان تقدیر و تشکر به عمل آورد.

 

 

 

 

 

اشتراک خبر :
https://namipress.ir/index.php?option=com_k2&view=item&id=776

نظر دادن

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…