به گزارش خبرنگار نامی پرس /  از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، داریوش گلعلیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در برنامه رادیویی زنده باد ایران در خصوص لزوم مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی در یازدهم اسفند، بیان داشت: لازم است مردم با حضور و انتخاب گزینه های درست در سرنوشت کشورشان مشارکت جدی داشته باشند.

   وی افزود: اهمیت مجلس شورای اسلامی در حوزه های قانونگذاری و نظارت بر کسی پوشیده نیست اما انتخاب درست مردم می تواند برای حل معضلات جدی کشور از جمله آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی نیز تاثیر مثبتی داشته باشد
.

   رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: قانونگذاری درست و اصلاح قوانین نیازمند رویکرد مثبتی است که به ویژه در حوزه تغییر اقلیم که یکی از چالش برانگیزترین مسائل آینده کشور است، نیازمند اتخاذ تصمیمات درست از سوی قوه مقننه هستیم و انتخاب آگاهانه مردم می تواند در این مورد تاثیرگذار باشد
.

   گلعلیزاده با اشاره به اینکه تغییر اقلیم در دنیای فعلی می تواند بر روند و مسیر توسعه در کشورها تاثیرگذار باشد، تاکید کرد: اتخاذ تصمیمات درست یا نادرست در حوزه قانونگذاری می تواند تاثیرگذاری این معضلات را کاهش یا افزایش دهد و از این حیث انتخاب درست مردم بر روی عملکرد مجلس آینده و نحوه مقابله ما با مسائل محیط زیستی موثر خواهد بود
.

   وی با تاکید بر لزوم انتخاب افراد آگاه در حوزه محیط زیست از سوی مردم، گفت: برنامه هفتم توسعه یک برنامه مناسب و کارشناسی شده در حوزه محیط زیست و به ویژه تغییر اقلیم بود که امیدواریم با انتخاب آگاهانه مردم شاهد رویدادهای بهتری در خصوص تصمیم‌سازی و قانونگذاری در زمینه محیط زیست باشیم

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، احمد شریعتی در خصوص ششمین نشست مشورتی شهراندیشان که با موضوع آلودگی هوا برگزار شد، اظهار کرد: در این نشست نمایندگان مردمی، سازمان‌های مردم نهاد، اساتید و متخصصان از دانشگاه‌های اصفهان، صنعتی، آزاد و... کارشناسان حوزه محیط زیست، هواشناسی، متخصصان آنکولوژی و سرطان‌ها و همچنین نمایندگانی از اداره کل محیط زیست و مدیرکل مدیریت بحران استانداری حضور داشتند.

وی افزود: در این نشست مسائل علمی و علل ایجاد آلودگی هوا، عوامل متحرک مانند حمل و نقل عمومی و غیرمتحرک مانند صنایع آلاینده، اسباب ایجاد ریزگردها شامل کوره‌های آجر پزی و... تقسیم بندی و بیان شدند، شرکت کنندگان مطالبات خود را در این حوزه بیان کردند و تأکید شد که دولت از طرح و توسعه مراکز صنعتی که منجر به آلایندگی می‌شود پیشگیری کند، ضمن اینکه این مباحث به صورت حقوقی نیز در حال پیگیری است.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به برخی راهکارهای کاهش آلودگی هوا گفت: توسعه حمل و نقل برقی مانند مترو و تراموا در دستور کار مدیریت شهری است، همچنین بحث ساختمان‌های پایدار و سبز مطرح است که در مدیریت شهری به سمت ایجاد این ساختمان‌ها می‌رویم. 

وی با بیان اینکه در بحث ساختمان‌های سازگار با محیط زیست مردم باید استقبال کنند، افزود: معتقدم اگر این کار را مردمی نکنیم به نتیجه نمی‌رسیم. مردم باید تأثیر این تدابیر را باور کنند و خودشان هم وارد گود شوند و کار جهادی را شروع کنیم.

شریعتی در خصوص شاخصه‌های ساختمان‌های پایدار و توسعه فضای سبز بیان کرد: استفاده از آب‌های خاکستری، بام سبز، حتی بالکن‌های سبز، اختصاص 20 درصد حیاط منازل به فضای سبز، کاشت درخت توسط مردم از جمله این راهکارهاست.

وی ادامه داد: در حال نزدیک شدن به فصل درختکاری هستیم، اگر هر اصفهانی حتی یک درخت بکارد بیش از 2 میلیون درخت به فضای سبز شهر افزوده می‌شود، در خصوص این موضوع در شورای سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مسائلی مطرح شده و اجرای آن به تمهیداتی نیاز دارد، البته زمین‌ها پیشنهاد شده و با یک پویش مردمی و کمترین هزینه می‌توان این موضوع را عملی کرد. 

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان درباره مطالبات شرکت کنندگان در نشست مشورتی پیرامون آلودگی هوا بیان کرد: در این نشست بر نقش دولت در پرداخت عوارض آلایندگی صنایع تأکید شد، با توجه به اینکه سود صنایع اصفهان به کل کشور اما ضررش برای مردم اصفهان است، اما کمترین مبلغ عوارض را تاکنون دریافت کرده‌ایم.

وی افزود: دولت اذعان دارد که اصفهان آلوده‌ترین شهر کشور است اما بر این باور نیست که مردم از این آلودگی دچار بیماری‌هایی می‌شوند، بنابراین مطالبه گری از دولت باید ادامه پیدا کند و در انتخابات پیش‌روی مجلس نیز مردم از نامزدها بخواهند تا برنامه‌های خود برای کاهش آلودگی هوا را تشریح کنند. 

شریعتی تصریح کرد: همه مشکلات آب، هوا و خاک اصفهان ناشی از بی آبی است و راه حل آن جاری شدن دائمی آب در رودخانه زاینده رود است، باید به دنبال حقابه خودمان باشیم و برای احیای زاینده رود مطالبه گری کنیم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، ابوالقاسم عسکری با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به شعار سال 1402 «مهار تورم و رشد تولید» اظهار کرد: معتقد هستیم که گاز محور توسعه است، اگر تولید افزایش پیدا کند، عرضه بالا می‌رود و در نتیجه آن تورم مهار می‌شود. امیدواریم برای تحقق شعار سال سرباز رهبر انقلاب باشیم و نقش خوبی در این حوزه ایفا کنیم.

وی با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه گاز گفت: 22 میلیارد لیتر سوخت مایع و فسیلی در اصفهان توزیع می‌شود از این بین 45 درصد در بخش صنعت، 22 درصد در بخش خانگی، 28 درصد در بخش نیروگاه، 3 درصد در بخش حمل و نقل و سی ان جی و 2 درصد در بخش تجاری توزیع می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان گفت: در بدو پیروزی انقلاب اسلامی 2 هزار مشترک گاز داشتیم اما امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی بیش از 2 میلیون و400 هزار مشترک از نعمت گاز برخوردار هستند. همچنین بیش از 100 هزار مشترک طی دو سال گذشته به مشترکین استان اصفهان اضافه شده است.

وی ادامه داد: استان اصفهان با 114 شهر گازرسانی شده، رتبه اول گاز رسانی به شهرها را در کشور دارد، همچنین بیش از 62 شهرک صنعتی و بیش از 18 هزار و 500 واحد صنعتی در استان از نعمت گاز برخوردار هستند.

عسکری بیان کرد: روزانه 100 هزار خودرو از گاز طبیعی و سی ان اج استفاده می‌کنند، همچنین 6 نیروگاه در استان گازرسانی شده‌اند.

وی با اشاره به حمایت از محرومین و نیازمندان که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، گفت: در همین راستا گازبهای بیش از 98 هزار مددجوی کمیته امداد و بهزیستی رایگان شده‌ است.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با اشاره به اهمیت مصرف بهینه گاز گفت: این اهمیت به منظور پایداری تولید و اقتصاد، پایداری شبکه و همچنین کاهش آلودگی هوا است که باید به آن توجه ویژه داشت.

وی با بیان اینکه بالاترین یارانه انرژی در جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه گاز به 85 میلیون ایرانی تقدیم می‌شود، گفت: در دنیا 45 میلیارد دلار یارانه گاز بین 200 کشور جهان پرداخت می‌شود اما در ایران 35 درصد یارانه انرژی بیش از 200 کشور، بین مشترکان توزیع می‌شود و این نشان از خدمت صادقانه نظام جمهوری اسلامی به شهروندان دارد. 

عسکری با بیان اینکه برای مدیریت ناترازی گاز چند پیشنهاد شامل استفاده از گاز ال ان جی، سی ان جی، اس ان جی، است، گفت: هر سرمایه‌گذاری که در این زمینه وارد میدان عمل شود شرکت گاز از وی حمایت خواهد کرد.

وی بیان کرد: بین 18 تا 20 میلیون بخاری در کشور نیازمند تعویض است که اگر این اقدام انجام شود سهم زیادی در کاهش مصرف گاز و صرفه جویی خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان بیان کرد: در بخش خانگی هر مشترکی که بین 10 تا 35 درصد نسبت به سال گذشته مصرف خود را کاهش دهد به اندازه 5 برابر هزینه تمام شده فرآورش، انتقال و توزیع، مشمول پاداش می‌شود.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، علی صالحی در خصوص آلودگی هوای اصفهان و توسعه پالایشگاه اظهار کرد: از ابتدای دوره ششم شورای اسلامی شهر اصفهان، موضوع جلسه‌های شورا با مباحث آب، فرونشست و آلودگی هوای اصفهان عجین شد؛ چنانکه مدیریت‌شهری سال گذشته و امسال هم موضوع‌های مختلفی را در این خصوص پیگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه موضوع آلودگی هوا در جلسه‌های مختلف شورا در دستورکار قرار گرفت، تصریح کرد: موضوع آلودگی هوا یکی از مسائلی است که با قوت در شورا دنبال می‌شود؛ چنانکه در 1402 به توصیه شورا دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود به دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود و محیط‌زیست تبدیل شد تا بتوانیم موضوع‌های مربوط به حوزه محیط‌زیست را هم به‌صورت جدی‌تر دنبال کنیم.

برخی صنایع آلاینده خارج از شهر هستند اما آثار ناگوار آن‌ها بر اصفهان غیرقابل انکار است

سخنگو و عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در شورا مسائل مربوط به حل آلودگی هوا را به چند بخش تقسیم کردیم، خاطرنشان کرد: وظایف مرتبط با شهرداری و مجموعه مدیریت‌شهری یکی از این وظایف است؛ اما وظایف دیگری وجود دارد که در حوزه اختیارات مدیریت‌شهری نیست و به سایر بخش‌ها مربوط می‌شود. بخشی از موضوع آلودگی هوای اصفهان در ارتباط با مأموریت دستگاه‌های دیگر است و اصفهان با مسائل دیگری هم دست‌به‌گریبان است و آن، مجموعه‌های آلاینده‌ای است که از محدوده شهر اصفهان خارج هستند؛ اما اثرات ناگوار آن‌ها بر اصفهان غیرقابل‌انکار است.

وی اضافه کرد: در این راستا تلاش کردیم موضوع‌های مرتبط با مدیریت‌شهری، نظیر نوسازی و توسعه حمل‌ونقل عمومی را که در دستورالعمل‌های قانون هوای پاک برای مدیریت شهری تعیین ‌شده است، دنبال کنیم.

صالحی اظهار کرد: شورای اسلامی شهر در بخش وظایف سایر دستگاه‌ها و مجموعه‌ها و همچنین صنایع خارج از محدوده شهر وارد شد و با پیگیری‌های مختلف در قالب مطالبه‌گری جلسه‌های مشترکی با متولیان این دستگاه‌ها برگزار کرد و این موضوع در صحن علنی شورا و جلسه‌های کمیسیون تلفیق دنبال شد.

مدیران مجموعه‌های آلاینده به تعهداتشان اهتمام کافی ندارند

وی با اشاره به اینکه اخیرا مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان با حضور در صحن علنی شورا مباحثی را مطرح و بیان کرد: روز گذشته هم جلسه‌ای در کمیسیون تلفیق برگزار کردیم که تعدادی از اعضای شورای تأمین شهرستان و نمایندگان نیروگاه شهید منتظری، پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان در آن حضور داشتند و در ادامه موضوع‌های مختلفی مطرح شد.

سخنگو و عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر ضرورت برخورد دستگاه‌های نظارتی و قضایی با مجموعه‌های آلاینده‌ای که خارج از محدوده شهر اصفهان فعال هستند، تصریح کرد: در ابتدا اینکه، ما شاهد هستیم برخی از صنایع در شمال و غرب استان و شهر اصفهان چه با مجوز و چه بدون مجوز فعالیت می‌کنند؛ دوم اینکه، مدیران این صنایع نسبت به تعهداتشان در مورد وضع موجود آلایندگی صنعتشان اهتمام کافی ندارند؛ چنانکه باید هزینه مسئولیت‌های اجتماعی و عوارض آلایندگی را پرداخت کنند تا حداقل بتوانند بخشی از خسارت‌های وارده به مردم اصفهان را جبران کنند.

توسعه پالایشگاه مورد اعتراض اداره کل محیط زیست و شورای شهر است

صالحی گفت: در همین راستا شاهد چند برنامه توسعه‌ای در مجموعه پالایشگاه اصفهان هستیم که این موضوع روز گذشته مورد اعتراض مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان قرار گرفت. توسعه پالایشگاه در حالی است که همچنان در ضریب کیفی این مجموعه ابهام‌های جدی وجود دارد که چشمگیر است. این موضوع بر وضعیت آلایندگی شهر اصفهان و شهرهای مجاور آن و بر ارزیابی‌هایی که سازمان‌های مختلف ازجمله سازمان حفاظت از محیط‌زیست انجام داده، صحه گذاشته است.

برخی از مدیران درصدد توسعه سایر مجموعه‌های صنعتی اطراف اصفهان هستند

وی اضافه کرد: اگر پالایشگاه بخواهد مجموعه جدیدی برخلاف قوانین بالادستی بدون تناسب با شرایط زیست‌محیطی و اخذ مجوزهای لازم احداث کند، قطعا بار مضاعفی برای شهر اصفهان خواهد داشت؛ به‌علاوه اینکه این مجموعه تعهدهای خود را بر اساس قانون، چه در حوزه پرداخت عوارض آلایندگی و چه در حوزه انجام تعهدات و مسئولیت‌های اجتماعی در خصوص کلان‌شهر اصفهان و شهرهای اطراف به نحو احسن انجام نداده است.

سخنگو و عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: برخی از مدیران درصدد توسعه سایر مجموعه‌های صنعتی اطراف اصفهان هستند، توسعه‌ای که در صنایع پتروشیمی انجام می‌شود و بخش کمتری از آن ‌هم در داخل اصفهان در حال اجراست که باید با استانداردهای زیست‌محیطی هم‌تراز باشد یا اینکه توسعه به مجموعه خارج از استان تعلق بگیرد.

توسعه بخش‌هایی از فولاد مبارکه بر شرایط زیست محیطی اصفهان اثرگذار است

صالحی گفت: مجموعه فولادمبارکه در غرب اصفهان مستقر است و هم‌اکنون توسعه بخش‌هایی از آن، چه در داخل استان و چه در استان مجاور در حال وقوع است که این رخداد روی استان اصفهان از لحاظ شرایط زیست‌محیطی و آب‌وهوا تأثیرهای ناگواری خواهد داشت و برای مدیریت‌شهری نگران‌کننده است.

وی با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی توسعه صنایع، چه در فلات مرکزی کشور و چه در بخش‌های دیگری از صنایع که در محدوده کلان‌شهر اصفهان وجود دارد، صحیح نیست، اذعان داشت: وجود صنایع آلاینده خرد بدون رعایت فاصله شعاع 50کیلومتری اصفهان نگران‌کننده است و چنانکه قرار است با مجوزهای اخیر شهرک صنعتی شهرضا در شعاع کمتر از 50 کیلومتر اصفهان ایجاد شود، نگرانی‌ها را افزایش می‌دهد.

سخنگو و عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: درنهایت همه صنایع باید به تعهداتشان پایبند باشند و در شرایط موجود برای کمک به رفع موارد آلایندگی با ارتقای کیفیت و با پرداخت هزینه‌های مربوط به آلایندگی و مسئولیت‌های اجتماعی که در حوزه زیرساختی شهرها تعریف شده است، هزینه بدهند.

اصفهان توان وجود صنایع آلاینده و غیردانش‌بنیان را ندارد

به گفته صالحی، اصفهان تاب‌وتوان وجود این دسته از صنایع آلاینده و غیردانش‌بنیان را ندارد و همه دستگاه‌ها باید این موضوع را مدنظر قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه احداث، بازسازی و بهسازی نیروگاه‌های اصفهان یا انتقال آن‌ها به خارج از شهر موضوع مطرح‌شده دیگری است، بیان کرد: به نظر می‌رسد این تصمیم‌گیری‌ها کارشناسی‌شده نیست و پرسش‌هایی در این خصوص پیش می‌آید که احداث مجدد نیروگاه‌های موجودچقدر زمان و هزینه لازم دارد؟! چقدر ممکن است این اتفاق رخ دهد؟! چقدر مدیران مرتبط در این زمینه عزم خود را جزم کرده‌اند؟! بازسازی یک مجموعه چقدر می‌تواند مؤثر و متناسب با شرایط محیط‌زیست بوده و خروجی قابل‌قبولی داشته باشد؟!

مجموعه‌های نظارتی و قضایی آلودگی هوا را با حساسیت بیشتری دنبال کنند

سخن‌گو و عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: باید مجموعه نظارتی و قضایی و مدیران استانی با حساسیت بیشتری نسبت به این اقدامات ورود کنند و مسئولان ملی از جمله وزارت نیرو و وزارت نفت با دقت‌نظر بیشتری موضوع‌ها را در حوزه خودشان رصد کرده و با مردم اصفهان مهربان‌تر رفتار کنند تا علاوه بر اینکه بتوانیم وضعیت موجود را بهبود ببخشیم، مانع ایجاد شرایط بدتر از این شویم.

صالحی با بیان اینکه آمارهایی که در جلسه‌های کارشناسی برای ما اعلام می‌شود، نشان می‌دهد گاهی در مسیر خلاف حرکت می‌کنیم، اظهار کرد: نه‌تنها برخی از مجموعه‌های مؤثر در وضعیت کنونی هوای اصفهان، عزمی برای ارتقا و بهبود عملکردشان ندارند یا اینکه عزمی دارند، اما حرکتشان بدون حمایت مدیران ملی است و با سرعت کم پیش می‌رود؛ بلکه آن‌ها در مسیری حرکت می‌کنند که شاید در آینده بار بیشتری به مشکلات محیط‌زیستی، به‌خصوص آلایندگی هوای اصفهان اضافه خواهد شد.

او با اشاره به اینکه مجموعه‌هایی با راندمان پایین و آلودگی‌های بسیار زیاد در شهر اصفهان وجود دارد، خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه باید با مجموعه‌های کوچک غیرمجاز و آلاینده مانند کوره‌های آجرپزی و کارگاه‌های صنعتی آلاینده برخورد کرده و آن‌ها را به شعاع بالای 50 کیلومتر از اصفهان هدایت کرد، مجموعه‌هایی هم که راندمان پایین و آلایندگی بسیار زیاد دارند باید تعطیل شوند. در جنوب‌غرب استان در مجموعه ذوب‌آهن واحدهایی با راندمان پایین مانند کک‌سازی وجود دارد که باید جابه‌جایی، انتقال یا تعطیلی آن در دستورکار قرار گیرد.

برخی کارخانه‌های سیمان از مازوت استفاده می‌کنند

سخنگو و عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هرچند در روزهای آلودگی هوا توجهات به پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها معطوف می‌شود؛ اما کارخانه‌های سیمان هم هستند که اغلب در تولیدشان از مازوت استفاده می‌کنند و باید درباره آن‌ها نیز چاره‌ای بیندیشیم.

صالحی خاطرنشان کرد: شورای اسلامی شهر اصفهان در جلسه‌های مختلف موضوع‌ها را مطالبه می‌کند؛ هرچند بخش عمده‌ای از این موضوع‌ها از اختیارات حوزه شهری خارج است یا مجموعه‌ها در محدوده خارج از شهر اصفهان هستند؛ اما باید تدابیر جدی‌تری برای آن پیش‌بینی شود.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، سید امیر سامع در نطق میان دستور صد و سیزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با اشاره به وضعیت محیط زیست شهر اصفهان به خصوص آلودگی هوا اظهار کرد: از چند ماه پیش در همین جلسه اعلام شد که جلسات مستمر در این خصوص برگزار و وظایف و تکالیف دستگاه‌ها در این زمینه تسریع شود تا در همکاری گام به گام به شرایط بهتری برسیم.

استقرار 70 معدن فعال، 2000 واحد سنگ‌بری و 10 درصد از واحدهای صنعتی بزرگ در اطراف اصفهان

وی افزود: متاسفانه وضعیت محیط زیستی شهر اصفهان خطرناک است، 70 معدن فعال، 2 هزار واحد سنگ بری و 10 درصد از واحدهای صنعتی بزرگ مقیاس در اطراف اصفهان قرار دارند که به تشدید این وضعیت کمک کرده‌اند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: صنعت باعث استقلال کشور و افزایش تولید ناخالص و رونق تولید می‌شود اما ذکر این مسائل به این معنی است که صنعت را می‌خواهیم اما دوستان هم باید به وظایف خود در بخش‌های مختلف دقت کنند تا محیط زیست اصفهان به شرایط بهتری برسد.

استقرار 70 درصد صنایع در شعاع 50 کیلومتری اصفهان

وی با بیان اینکه شعاع 50 کیلومتری شهر اصفهان 8 درصد مساحت کل استان است اما بیش از 70 درصد صنایع در همین محدوده قرار دارند، گفت: 75 درصد جمعیت استان در این محدوده زندگی می‌کنند، ضمن اینکه 11 شهرک صنعتی، 4 ناحیه صنعتی فعال، 305 واحد تولید آجر، 500 واحد ریخته گری سنتی، 100 واحد تولید گچ و مصالح و 50 واحد تولید قیر در این محدوده 50 کیلومتری فعالیت می‌کنند.

150 هزار خودروی فرسوده در اصفهان تردد می‌کنند

سامع با بیان اینکه حدود یک میلیون خودرو شامل 150 هزار خودروی فرسوده و 600 هزار موتورسیکلت وضعیت خطرناکی برای محیط زیست اصفهان ایجاده کرده‌اند، گفت: شهر اصفهان از همه کلانشهرها میزان بارندگی کمتری دارد، چیزی حدود 110 میلی متر بارندگی درسال که بسیار پایین است.

آبان ماه، فقط 7 روز هوای قابل قبول

وی ادامه داد: براساس شاخص‌ها، روزهای با میزان آلایندگی با شاخص بالای 100 از 72 روز در سال 1395 به 172 روز در سال 1401 رسیده است. در آبان ماه، فقط 7 روز هوای قابل قبول داشتیم، یک روز هوای پاک، 7 روز هوای سالم، 14 روز هوای آلوده برای گروه‌های حساس و متاسفانه در یک ماه 8 روز متوالی در وضعیت خطرناک به سر بردیم.

محیط زیست شهر اصفهان قدرت خودپالایندگی خود را از دست داده است

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: وضعیت محیط زیستی شهر اصفهان قدرت خودپالایندگی خود را از دست داده است، فشاری که به میحط زیست وارد شده آنقدر بالاست که حتی توده‌های بارش زا قدرت نفوذ ندارند و به نوعی فضای شهر به وضعیت قفل شدگی رسیده است.

وی با بیان اینکه هر یک از ما نسبت به این شرایط مسئول هستیم، گفت: این وظیفه حتی به اندازه یک تنظیم بخاری، یک لامپی که خاموش کنیم و یک روز تردد بدون خودرو در شهر است. هر کدام که مسئولیت و اختیار بیشتری داریم باید بیشتر پاسخگو باشیم.

قانون هوای پاک اجرا شود

سامع با بیان اینکه همه مسئولان کشور و استان و شهر از سال‌های گذشته تا کنون، باید پاسخگو باشند، گفت: قانون هوای پاک در سال 1398 تصویب شد و به صورت قانونی وظایف همه دستگاه‌ها را مشخص کرد. این قانون باید دنبال شود و ما در مدیریت شهری پارسال لایحه‌ای 20 بندی را تصویب کردیم تا در حوزه مدیریت شهری وظایف ما در این زمینه مشخص شود.

چند آمار مقایسه‌ای از مصرف گاز و مازوت

وی با بیان اینکه در این شرایط سخت سوزاندن مازوت هم در نیروگاه مطرح است، گفت: از سال 93 با پیگیری‌های مردم و مسئولان استفاده از مازوت در نیروگاه شهید منتظری متوقف و والف‌های مربوط به مسیرهای مازوت پلمب شد اما در سال 1400 با بی دقتی مسئولان وزارت نیرو و نفت پلمب‌ها شکسته شد و در سال 1400، یک و نیم ماه بیش از 140 میلیون لیتر و در سال 1401، در دو ماه بیش از 630 میلیون لیتر مازوت سوزانده شد. این در حالی بود که بیش از سه و نیم میلیون نفر در نزدیکی این نیروگاه زندگی می‌کنند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ظرفیت 1600 مگاواتی نیروگاه شهید منتظری گفت: این نیروگاه اگر بخواهد در هر روز گاز مصرف کند، 11 میلیون متر مکعب نیاز دارد و اگر از مازوت استفاده کند مجبور است 9 میلیون و 300 هزار لیتر یا کیلوگرم در هر روز مازوت مصرف کند. یک مقایسه ساده نشان می‌دهد برای مصرف گاز در هر روز 420 کیلوگرم so2 به محیط منتقل می‌شود اما برای مازوت در یک روز، 558 هزار کیلوگرم so2 تولید می‌شود. یعنی 1328 برابر so2 بیشتری در محیط منتشر می‌شود.

وی افزود: وقتی مازوت به جای گاز مصرف کنیم، 28 و نیم برابر pm10 وارد محیط می‌شود، pm2.5 نیز ذرات بسیار خطرناکی هستند که به صورت مستقیم وارد خون می‌شوند و دستگاه‌های بدن را به صورت مستقیم تحت الشعاع قرار می‌دهند که در این بخش هم با سوزاندن مازوت 21 و نیم برابر آلایندگی بیشتری تولید می‌شود. 

آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا بیش از هزار نفر در یک سال است 

سامع گفت: ما همصدا با مسئولان استان، نمایندگان مجلس، دادستان و... اعلام می‌کنیم شهر اصفهان ظرفیت مخاطره بیش از این ندارد، آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا بیش از هزار نفر در یک سال است، بنابراین تاکید می‌کنیم به هیچ وجه نیروگاه نباید مازوت مصرف کند.

اجازه نمی‌دهیم حتی یک لیتر مازوت در نیروگاه سوزانده شود

وی افزود: بارگذاری‌های بیش از حد به شهر اصفهان تحمیل شده و امروز چاره‌ای جز این نداریم که اجازه ندهیم حتی یک لیتر مازوت در نیروگاه سوزانده شود. البته مسئولان نیروگاه نیز مخالف این موضوع هستن چون برای سیستم نیروگاه مخاطراتی به همراه دارد.

تعداد اتوبوس‌های فعال از 600 دستگاه به 900 دستگاه رسیده است

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده توسط مدیریت شهری برای کاهش آلودگی هوا گفت: با خرید اتوبوس، تعداد اتوبوس‌های فعال از 600 دستگاه به 900 دستگاه رسیده است، قراردادهای خرید اتوبوس هم منعقد شده که منتظر ورود آن‌ها هستیم.

اجرای طرح موتورسیکلت‌های برقی با پرداخت وام به مردم

وی با اشاره به طرح موتورسیکلت‌های برقی گفت: امکان خرید موتور برقی با وام قرض الحسنه فراهم است و شهروندان می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

سامع گفت: در حوزه پسماند سیستم تصفیه شیرابه نیز فراهم شده که تا دو ماه آینده هیچ شیرابه مضری تولید نخواهد شد. همچنین قرارداد طرح بازیافت پسماند ساختمانی با ظرفیت 1500 تن در روز منعقد شده است. 

فعالیت اولین هاضم بی هوازی پسماند در کشور

وی ادامه داد: طراحی هاضم 5 تنی در جریان است و به زودی شاهد ایجاد اولین واحد هاضم پسماند به روش بی هوازی هستیم که از متصاعد شدن گاز متان به محیط جلوگیری می‌کند ضمن اینکه یک واحد کاملا ایرانی است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به لزوم الکترونیکی شدن خدمات شهری به مردم گفت: تعداد خدمات غیرحضوری قرار بود خیلی زود به بیش از 100 خدمت برسد که تحقق این امر نیز می‌تواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد.

وی بیان کرد: قطعا شدت، تعداد و عمق اقدامات باید بیش از آن چیزی باشد که اکنون هست و ما به عنوان نمایندگان مردم مطالبات مردم را پیگیری کنیم. همان طور که با رئیس جمهور، وزرا و ... مکاتبانی داشته و داریم و امیدواریم نتایج آن سبب شود که در روزهای آینده وضعیت بهتری داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، سید امیر سامع در نطق میان دستور صد و سیزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با اشاره به وضعیت محیط زیست شهر اصفهان به خصوص آلودگی هوا اظهار کرد: از چند ماه پیش در همین جلسه اعلام شد که جلسات مستمر در این خصوص برگزار و وظایف و تکالیف دستگاه‌ها در این زمینه تسریع شود تا در همکاری گام به گام به شرایط بهتری برسیم.

استقرار 70 معدن فعال، 2000 واحد سنگ‌بری و 10 درصد از واحدهای صنعتی بزرگ در اطراف اصفهان

وی افزود: متاسفانه وضعیت محیط زیستی شهر اصفهان خطرناک است، 70 معدن فعال، 2 هزار واحد سنگ بری و 10 درصد از واحدهای صنعتی بزرگ مقیاس در اطراف اصفهان قرار دارند که به تشدید این وضعیت کمک کرده‌اند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: صنعت باعث استقلال کشور و افزایش تولید ناخالص و رونق تولید می‌شود اما ذکر این مسائل به این معنی است که صنعت را می‌خواهیم اما دوستان هم باید به وظایف خود در بخش‌های مختلف دقت کنند تا محیط زیست اصفهان به شرایط بهتری برسد.

استقرار 70 درصد صنایع در شعاع 50 کیلومتری اصفهان

وی با بیان اینکه شعاع 50 کیلومتری شهر اصفهان 8 درصد مساحت کل استان است اما بیش از 70 درصد صنایع در همین محدوده قرار دارند، گفت: 75 درصد جمعیت استان در این محدوده زندگی می‌کنند، ضمن اینکه 11 شهرک صنعتی، 4 ناحیه صنعتی فعال، 305 واحد تولید آجر، 500 واحد ریخته گری سنتی، 100 واحد تولید گچ و مصالح و 50 واحد تولید قیر در این محدوده 50 کیلومتری فعالیت می‌کنند.

150 هزار خودروی فرسوده در اصفهان تردد می‌کنند

سامع با بیان اینکه حدود یک میلیون خودرو شامل 150 هزار خودروی فرسوده و 600 هزار موتورسیکلت وضعیت خطرناکی برای محیط زیست اصفهان ایجاده کرده‌اند، گفت: شهر اصفهان از همه کلانشهرها میزان بارندگی کمتری دارد، چیزی حدود 110 میلی متر بارندگی درسال که بسیار پایین است.

آبان ماه، فقط 7 روز هوای قابل قبول

وی ادامه داد: براساس شاخص‌ها، روزهای با میزان آلایندگی با شاخص بالای 100 از 72 روز در سال 1395 به 172 روز در سال 1401 رسیده است. در آبان ماه، فقط 7 روز هوای قابل قبول داشتیم، یک روز هوای پاک، 7 روز هوای سالم، 14 روز هوای آلوده برای گروه‌های حساس و متاسفانه در یک ماه 8 روز متوالی در وضعیت خطرناک به سر بردیم.

محیط زیست شهر اصفهان قدرت خودپالایندگی خود را از دست داده است

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: وضعیت محیط زیستی شهر اصفهان قدرت خودپالایندگی خود را از دست داده است، فشاری که به میحط زیست وارد شده آنقدر بالاست که حتی توده‌های بارش زا قدرت نفوذ ندارند و به نوعی فضای شهر به وضعیت قفل شدگی رسیده است.

وی با بیان اینکه هر یک از ما نسبت به این شرایط مسئول هستیم، گفت: این وظیفه حتی به اندازه یک تنظیم بخاری، یک لامپی که خاموش کنیم و یک روز تردد بدون خودرو در شهر است. هر کدام که مسئولیت و اختیار بیشتری داریم باید بیشتر پاسخگو باشیم.

قانون هوای پاک اجرا شود

سامع با بیان اینکه همه مسئولان کشور و استان و شهر از سال‌های گذشته تا کنون، باید پاسخگو باشند، گفت: قانون هوای پاک در سال 1398 تصویب شد و به صورت قانونی وظایف همه دستگاه‌ها را مشخص کرد. این قانون باید دنبال شود و ما در مدیریت شهری پارسال لایحه‌ای 20 بندی را تصویب کردیم تا در حوزه مدیریت شهری وظایف ما در این زمینه مشخص شود.

چند آمار مقایسه‌ای از مصرف گاز و مازوت

وی با بیان اینکه در این شرایط سخت سوزاندن مازوت هم در نیروگاه مطرح است، گفت: از سال 93 با پیگیری‌های مردم و مسئولان استفاده از مازوت در نیروگاه شهید منتظری متوقف و والف‌های مربوط به مسیرهای مازوت پلمب شد اما در سال 1400 با بی دقتی مسئولان وزارت نیرو و نفت پلمب‌ها شکسته شد و در سال 1400، یک و نیم ماه بیش از 140 میلیون لیتر و در سال 1401، در دو ماه بیش از 630 میلیون لیتر مازوت سوزانده شد. این در حالی بود که بیش از سه و نیم میلیون نفر در نزدیکی این نیروگاه زندگی می‌کنند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ظرفیت 1600 مگاواتی نیروگاه شهید منتظری گفت: این نیروگاه اگر بخواهد در هر روز گاز مصرف کند، 11 میلیون متر مکعب نیاز دارد و اگر از مازوت استفاده کند مجبور است 9 میلیون و 300 هزار لیتر یا کیلوگرم در هر روز مازوت مصرف کند. یک مقایسه ساده نشان می‌دهد برای مصرف گاز در هر روز 420 کیلوگرم so2 به محیط منتقل می‌شود اما برای مازوت در یک روز، 558 هزار کیلوگرم so2 تولید می‌شود. یعنی 1328 برابر so2 بیشتری در محیط منتشر می‌شود.

وی افزود: وقتی مازوت به جای گاز مصرف کنیم، 28 و نیم برابر pm10 وارد محیط می‌شود، pm2.5 نیز ذرات بسیار خطرناکی هستند که به صورت مستقیم وارد خون می‌شوند و دستگاه‌های بدن را به صورت مستقیم تحت الشعاع قرار می‌دهند که در این بخش هم با سوزاندن مازوت 21 و نیم برابر آلایندگی بیشتری تولید می‌شود. 

آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا بیش از هزار نفر در یک سال است 

سامع گفت: ما همصدا با مسئولان استان، نمایندگان مجلس، دادستان و... اعلام می‌کنیم شهر اصفهان ظرفیت مخاطره بیش از این ندارد، آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا بیش از هزار نفر در یک سال است، بنابراین تاکید می‌کنیم به هیچ وجه نیروگاه نباید مازوت مصرف کند.

اجازه نمی‌دهیم حتی یک لیتر مازوت در نیروگاه سوزانده شود

وی افزود: بارگذاری‌های بیش از حد به شهر اصفهان تحمیل شده و امروز چاره‌ای جز این نداریم که اجازه ندهیم حتی یک لیتر مازوت در نیروگاه سوزانده شود. البته مسئولان نیروگاه نیز مخالف این موضوع هستن چون برای سیستم نیروگاه مخاطراتی به همراه دارد.

تعداد اتوبوس‌های فعال از 600 دستگاه به 900 دستگاه رسیده است

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده توسط مدیریت شهری برای کاهش آلودگی هوا گفت: با خرید اتوبوس، تعداد اتوبوس‌های فعال از 600 دستگاه به 900 دستگاه رسیده است، قراردادهای خرید اتوبوس هم منعقد شده که منتظر ورود آن‌ها هستیم.

اجرای طرح موتورسیکلت‌های برقی با پرداخت وام به مردم

وی با اشاره به طرح موتورسیکلت‌های برقی گفت: امکان خرید موتور برقی با وام قرض الحسنه فراهم است و شهروندان می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

سامع گفت: در حوزه پسماند سیستم تصفیه شیرابه نیز فراهم شده که تا دو ماه آینده هیچ شیرابه مضری تولید نخواهد شد. همچنین قرارداد طرح بازیافت پسماند ساختمانی با ظرفیت 1500 تن در روز منعقد شده است. 

فعالیت اولین هاضم بی هوازی پسماند در کشور

وی ادامه داد: طراحی هاضم 5 تنی در جریان است و به زودی شاهد ایجاد اولین واحد هاضم پسماند به روش بی هوازی هستیم که از متصاعد شدن گاز متان به محیط جلوگیری می‌کند ضمن اینکه یک واحد کاملا ایرانی است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به لزوم الکترونیکی شدن خدمات شهری به مردم گفت: تعداد خدمات غیرحضوری قرار بود خیلی زود به بیش از 100 خدمت برسد که تحقق این امر نیز می‌تواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد.

وی بیان کرد: قطعا شدت، تعداد و عمق اقدامات باید بیش از آن چیزی باشد که اکنون هست و ما به عنوان نمایندگان مردم مطالبات مردم را پیگیری کنیم. همان طور که با رئیس جمهور، وزرا و ... مکاتبانی داشته و داریم و امیدواریم نتایج آن سبب شود که در روزهای آینده وضعیت بهتری داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، علی صالحی در گفت‌وگوی خبری پس از صد و سیزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: امروز با توجه به روز دانشجو جمعی از دبیران تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های شهر در صحن شورا حضور پیدا کردند. تلاش بود تا نظرات آن‌ها را شنیده و نقطه نظراتی را به آن‌ها منتقل کنیم تا در آینده با قوت و قدرت بیشتری مباحث مشترک بین مدیریت شهری و دانشگاه‌ها را دنبال کنیم.

وی در خصوص لوایح بررسی شده در جلسه امروز گفت: توافق نامه آزادسازی در طرح فضای سبز محله حسین آباد در منطقه 5 شهرداری اصفهان امروز بررسی شد که با عنایت به توضیحات مطرح شده و تاکید کمیسیون تخصصی، به تصویب رسید.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امروز همچنین لایحه تملک و آزادسازی بخشی از طرح گذر در خیابان مهر شمالی بررسی شد. سوالات و ابهاماتی در این جلسه مطرح شد که بر این اساس مقرر شد لایحه مجددا به کمیسیون اقتصادی برگردد و پس از بررسی مجدد در صحن مطرح شود.

وی اظهار کرد: در ادامه جلسه، مساعدت در نحوه پرداخت پروانه مربوط به یکی از تعاونی‌های مسکن کارمندی استان بررسی شد. نکاتی بیان شد و با توجه توضیحات و شرایط قید شده، به پیشنهاد کمیسیون اقتصادی این لایحه به تصویب رسید.

صالحی ادامه داد: در بخش دیگری از جلسه امروز، آر.اف.پی پروژه پژوهشی در خصوص بررسی وضعیت جریان سرگردان برق در خط یک مترو و بررسی و شناسایی کیفیت توان در خط یک مترو بررسی شد. با عنایت به نظریه کمیسیون هوشمندسازی و حمل و نقل شورا و با قید نکات و شروط، این لایحه به تصویب رسید.

وی تصریح کرد: امروز بخش عمده‌ای از نطق‌ها و تذکرات در صحن شورا معطوف به وضعیت آلایندگی هوای اصفهان بود. تذکر جدی در این خصوص مطرح شد که در این شرایط اصفهان تحمل مازوت سوزی صنایع را ندارد. همچنین همکاران ابراز امیدواری کردند که نسبت به مصوبه قانونی پای‌بندی وجود داشته باشد. ضمن اینکه اصفهان و شعاع 50 کیلومتری آن تاب توسعه صنایع را ندارد، بنابراین امیدواریم شاهد چنین اتفاقی نباشیم تا نیاز به پیگیری حقوقی و قضایی از جانب وکلای ملت وجود نداشته باشد.

    به گزارش خبرنگار نامی پرس ، بابک صادقیان رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان شامگاه جمعه در برنامه زنده تلویزیونی "تفاوط" که در خصوص آلودگی هوای اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: مشکل اصلی آلودگی هوا و سایر مسائل زیست محیطی اصفهان که سال به سال نیز بیشتر می‌شود، شبیه نامعادله‌ای است که یک‌سوی آن توسعه نامتعارف و شرایط اقلیمی خاص این خطه بوده و سوی دیگر این نامعادله وزنه سبک حفظ محیط‌زیست است.

   صادقیان با بیان اینکه این نامعادله امروز و دیروز به وجود نیامده است، خاطرنشان کرد: نامعادله زیست محیطی اصفهان از پنج دهه قبل شروع شد و بر آن اصرار داشتیم و اکنون به رغم تلاش‌های مقطعی که صورت می‌گیرد پاسخگوی تعادل بخشیدن به این نامعادله نیست زیرا شرایط اقلیمی را دهه‌های گذشته در نظر نگرفتیم.

   رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: اگر گذشتگان ما به شرایط اقلیمی اصفهان توجه می‌کردند این حجم از صنعت و جمعیت در شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان شکل نمی‌گرفت.

   صادقیان با اشاره به اینکه ۷۰ درصد صنعت و جمعیت استان در هشت درصد مساحت آن در شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان متمرکز شده است، گفت: این در حالی است که شهر اصفهان به لحاظ اقلیمی و توپوگرافی شرایط خاصی دارد.

   وی با بیان اینکه در روزهای اخیر اصفهان رکورددار شاخص‌های آلودگی هوا در بین کلانشهرهای کشور بود، افزود: در ایامی که گذشت اصفهان شاهد اعداد و شاخص‌های بالاتری نسبت به سایر شهر و از جمله پایتخت بود که علت آن اقلیم خاص این خطه بوده و امسال شمار روزهای ناسالم اصفهان در مقایسه با آبان و آذر سال گذشته افزایش یافته است.

اجرای قوانین پاسخگوی حجم بارگذاری و آلودگی اصفهان نیست

   رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: علت اصلی آلودگی هوای اصفهان به سیاست‌های کلان طی پنجاه سال اخیر بازمی گردد و بارگذاری هایی که علی رغم شرایط موجود اصفهان همچنان در حال شکل‌گیری است
.
صادقیان اضافه کرد: تلاش‌های بسیاری برای کاهش آلودگی هوا شده است اما مصوبات و قوانینی از جمله طرح جامع کاهش آلودگی هوا و قانون هوای پاک نمی‌توانند پاسخگوی این حجم از بارگذاری در اصفهان باشند.

اقلیم نقش عمده در وضعیت هوای اصفهان دارد

   وی ابراز داشت: با توجه به اطلاعات و آمار علمی که وجود دارد اگر در منطقه‌ای بیش از ۵۰ درصد از ایام سال میزان بادهای آرام زیر سه متر بر ثانیه باشد به هیچ وجه پیشنهاد بارگذاری صنایع بالقوه در آن منطقه داده نمی‌شود در حالی که در شهر اصفهان بیش از ۸۰ درصد از ایام سال سرعت وزش باد کمتر از سه متر ثانیه است
.

   صادقیان با تاکید بر اینکه بخش عمده آلودگی هوا در اصفهان به وضعیت اقلیمی و هواشناسی بر می‌گردد، ادامه داد: سال ۱۳۹۶ دو مطالعه توسط دانشگاه‌های اصفهان درخصوص سیاهه انتشار آلودگی هوا انجام شد و ما به دنبال میزان جِرم آلودگی منابع مختلف بودیم که سهم منابع آلاینده با توجه به شرایط هوا، سرعت و جهت وزش باد، رطوبت و تابش نور خورشید با یکدیگر متفاوت است
.

    رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان افزود: بر همین
اساس در سال ۱۳۹۹ نیز با همکاری اداره کل هواشناسی استان اصفهان مطالعه درخصوص سهم انتشار منابع آلاینده و تأثیر آن بر مناطق پانزدهگانه شهر اصفهان و شعاع ۵۰ کیلومتر آن انجام شد که نتایج قابل توجهی داشت
.

سهم ۷۶ درصدی حمل‌ و نقل در آلودگی هوای شهر اصفهان

   وی اضافه کرد: بر اساس این مطالعه صورت گرفته سهم حمل و نقل در آلودگی هوا در مناطق پانزده‌گانه شهر اصفهان ۷۶ درصد و سهم کارخانه ذوب آهن ۶ درصد است در حالی که در شهر لنجان عکس این آمار وجود دارد به طوری که بیش از ۸۰ درصد آلودگی این شهر متأثر از فعالیت کارخانه ذوب آهن بوده و سهم سایر منابع از جمله حمل و نقل ۲۰ درصد است
.

   رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت زمانی‌که در یک نامعادله واحد صنعتی در منطقه‌ای مستقر می‌شود مهاجرت، تمرکز جمعیت، توسعه معابر و حمل و نقل را به همراه دارد و باید گفت بخشی از این ۷۶ درصد سهم حمل و نقل در آلودگی هوای مناطق پانزده‌گانه شهر اصفهان مربوط به صنعت است زیرا جابه‌جایی روزانه پرسنل، تأمین مواد اولیه و توزیع محصولات توسط وسایل نقلیه صورت می‌گیرد
.

۶۴ درصد ناوگان حمل ونقل سنگین در اصفهان فرسوده است

   صادقیان با اشاره به اینکه بیش از ۶۴ درصد ناوگان حمل و نقل سنگین از قبیل کامیون‌ها عمر بالای ۱۵ سال و بخشی از آنها بالای ۲۵ سال دارند، اظهار داشت: صنایع در ۷۶ درصد سهم حمل و نقل در انتشار ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون و آلودگی هوای شهر اصفهان نقش دارند
.

   وی در ادامه در خصوص مصرف سوخت مازوت در صنایع مختلف اصفهان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرکت ملی گاز استان اعلام کرده است که بالغ بر ۷۰ درصد مصرف گاز استان اصفهان به نیروگاه و صنایع بر می‌گردد و تا زمانی که در نیمه دوم سال قرار نگیریم و در شرایط کمبود گاز و الزامی نباشد بحث استفاده از سوخت مایع مانند مازوت در صنایع بزرگ مانند سیمان و نیروگاه‌ها مطرح نمی‌شود.

   رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه اولویت کشور تأمین گاز طبیعی است، افزود: گاز طبیعی سوخت پاک است. مراجعات برای گاز طبیعی روز به روز بیشتر می‌شود و به دلیل کمبودهایی که وجود دارد ناچار به سوخت مایع روی می‌آورند
.

دوسوم مصرف گازوئیل در اصفهان سهم حمل و نقل است

   صادقیان با تاکید بر اینکه اولویت با سوخت گاز است، اظهار داشت: در حال حاضر در سطح استان اصفهان حدود ۱۳ میلیون لیتر گازوئیل در شبانه روز سوزانده می‌شود که سهم حمل و نقل هشت میلیون لیتر بوده و به بیان دیگر دوسوم مصرف گازوئیل در استان سهم ترانزیت است که خدمات ارائه می‌کنند
.

   وی با اشاره به اینکه حدود هشت ماه است که سوخت گازوئیل با گوگرد کم در شعاع ۵۰ کیلومتر اصفهان و ۸۰ درصد سطح استان توزیع می‌شود، گفت: اصفهان بزرگترین مصرف کننده سوخت گازوئیل در کشور است و رتبه دوم استفاده از چهار فرآورده نفتی را در بخش‌های مختلف دارد
.

محیط‌زیست در زمینه آلودگی هوا ترک فعل نداشته است

   رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: بسیاری از مسائل آلودگی هوا که گریبان‌گیر اصفهان شده باید در سطح ملی حل شود که از جمله آنها مساله اسقاط خودروهای فرسوده و شرکت‌های تولید کننده خودرو است اما این معضلات به محدودیت‌هایی بر می‌گردد که کشور درگیر است
.

   صادقیان با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و ۴۷۰ هزار خودرو وارد ناوگان حمل و نقل شد، اظهار داشت: از این تعداد ۱۰ درصد سهم استان اصفهان بود و ۱۴۷ هزار دستگاه وارد حمل و نقل اصفهان شده است در حالی که در سطح استان فقط ۲۵۰۰ دستگاه خودروی فرسوده در مراکز اسقاط شدند
.

   وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آلودگی هوا ترک فعل نداشته است، خاطرنشان کرد: اگر چه سوخت استاندارد تولید شده اما خودروی استاندارد برای سوزاندن این سوخت نداریم و این به مسائل و مشکلاتی در سطح ملی و کشور بازمی‌گردد.

   به گزارش خبرنگار نامی پرس ، دکتر احمد رضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهار داشت: برای جلوگیری از مازوت سوزی دوباره نیروگاه شهید منتظری خیلی تلاش شده است و استاندار محترم اصفهان سنگ تمام گذاشتند که امسال مانع مازوت سوزی شوند.

   وی ادامه داد: در حال حاضر سوخت این نیروگاه ۴.۶ میلیون مترمکعب گاز و چهار واحد از هشت واحد آن در حال تولید برق است و از مصرف مازوت جلوگیری شده است.

   مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ابراز داشت: امید است این روند ادامه پیدا کند؛ البته بخش مازوت سوز این نیروگاه را با حکم قضائی پلمب کردیم و بر پلمب بودن آن محکم ایستاده‌ایم مگر اینکه مجوز شکستن پلمب را مانند سال گذشته از مراجع بالاتر از مقامات استانی صادر کنند
.

نیروگاه منتظری یکی از عوامل بیماری‌زا در شعاع ۵۰ کیلومتر اصفهان است


   لاهیجان زاده خاطرنشان‌کرد: یکی از اقدامات بزرگی که با حمایت استاندار اصفهان دنبال شده موضوع تبدیل نیروگاه منتظری به نیروگاه سیکل ترکیبی است زیرا مازوت سوزی این نیروگاه در فصل سرد در دو سال گذشته متأسفانه حجم بسیار زیادی آلودگی هوا به خصوص آلاینده
 SO2 (گاز دی اکسید گوگرد) در محیط منتشر می‌کند و علاوه بر اینکه مورد اعتراض مردم اصفهان، شاهین شهر و خمینی شهر است یکی از عوامل بیماری زا در شعاع ۵۰ کیلومتر اصفهان است.

   وی اضافه کرد: این نیروگاه به دلیل اینکه قدیمی است با راندمان پایین ۳۲ درصد کار می‌کند اما اگر به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل شود راندمان آن بین ۵۶ تا ۶۰ درصد افزایش می‌یابد ضمن اینکه میزان مصرف گاز آن بین ۱.۲ تا ۱.۴ میلیارد مترمکعب در سال کمتر و مصرف مازوت آن کلاً قطع خواهد شد
.

تلاش برای انتقال نیروگاه منتظری به بیرون از شهر اصفهان


   مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: با مدیریت نیروگاه منتظری برای بازسازی و بهسازی آن وارد مذاکره شدیم تا این نیروگاه به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتر منتقل شود و استاندار اصفهان از این فرآیند صورت گرفته، حمایت می‌کند که این واحد به بیرون از شهر و به جاده نائین منتقل شود که جانمایی اولیه برای خروج نیروگاه از شهر در حال بررسی است
.

   لاهیجان زاده خاطرنشان کرد: با خروج نیروگاه از شهر، محل فعلی تعطیل و به مجموعه واحدهای غیر آلاینده و های تک تبدیل خواهد شد تا کانون بزرگ آلودگی از شعاع ۵۰ کیلومتر حذف شود
.

   وی در خصوص مازوت سوزی واحدهای آجرپزی در اطراف اصفهان که گاز آن ها قطع می‌شود، گفت: تمامی این واحدهای آجرپزی که بسیاری از آنها کوره‌های هوفمن هستند از یک دهه قبل گاز سوز شدند و امکان مصرف سوخت مازوت ندارند
.

وجود بیش از هزار سوله غیرمجاز آلاینده در اصفهان


   مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: براساس پایش‌های میدانی و بررسی تصاویر ماهواره‌ای طی چهار سال اخیر بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ سوله و کارگاه صنعتی در اطراف شهر اصفهان بدون مجوز شکل گرفته است که این‌ها نیز بار آلودگی زیادی برای شهر اصفهان ایجاد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، محمد نورصالحی با اشاره به وضعیت آلودگی هوای شهر اصفهان اظهار کرد: در این باره چندین جلسه با رئیس سازمان محیط زیست و فعالان این حوزه برگزار شده است و طبق گزارش‌های ارائه شده، از آخرین اوضاع مطلع شدیم.

وی با اشاره به نقش مدیریت شهری در کاهش آلودگی هوا افزود: اورهال اتوبوس‌های شهری دودزا، نظارت بر فعالیت‌های حوزه زیست‌محیطی، محدود کردن فعالیت‌های عمرانی در شهر که شرایط آلودگی هوا را در سطح شهر تشدید می‌کند، از جمله مواردی است که باید توسط مدیریت شهری احصا شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: در همین راستا شورای عالی محیط زیست در شهرداری تشکیل شده که به جز اعضای شورای اسلامی شهر از رئیس سازمان محیط زیست استان نیز برای شرکت در جلسات دعوت شده است.

نورصالحی با بیان اینکه در این کارگروه فعالیت‌هایی که در سطح شهر امکان‌پذیر است، رصد می‌شود، گفت: در حوزه کلان‌تر مطالبه و پیگیری از کارخانه‌ها و مراکز آلاینده ثابت به‌ویژه پتروشیمی، پالایشگاه و نیروگاه درباره جلوگیری از مازوت‌سوزی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مقامات استانی و شهری در رابطه مازوت‌سوزی کارخانه‌ها پیگیر بودند و ممانعت داشتند، تصریح کرد: چنین اتفاقی در سال جاری به‌هیچ عنوان قابل قبول نیست، همان‌طور که تا کنون نیز سوخت مازوت انجام نشده است و بی‌شک باید فیلتر کارخانه‌ها کامل شود یا واحدهایی که آلودگی مشهود دارد، تعطیل شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مسئولان نیروگاه و کارشناسان با سوخت مازوت مخالف هستند، مگر اینکه اجباری پیش بیاید که تاکنون این اتفاق رخ نداده است، خاطرنشان کرد: امیدوارم در کارخانه سیمان نیز چنین اتفاقی رخ نداده باشد.

نورصالحی با تاکید بر اینکه در حال حاضر رئیس اداره کل محیط زیست اصفهان اطمینان داده شده که سوخت مازوت در صنایع اصفهان اتفاق نیفتاده است، گفت: در شهر نیز آنچه امکان‌پذیر بوده، انجام و برای مقابله با آلودگی هوا، کمیته‌ای با محوریت خدمات شهری شهرداری و مدیریت بحران تشکیل شده است، همچنین مدیریت شهری فعالیت در این حوزه را در اولویت قرار می‌دهد و از سایر دستگاه‌ها نیز کمک می‌گیرد.

وی ادامه داد: درباره وضعیت آلودگی هوا شهرداری و شورای اسلامی شهر دستگاه اجرایی و تصمیم‌گیرنده نیست، اما شهروندان از مدیریت شهری انتظار پیگیری و مطالبه‌گری دارند، از این‌رو پیگیر مطالبات آن‌ها هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: انتظار داریم کارخانه‌هایی که ایجاد آلودگی آن‌ها مسجل شده است، در شرایط بحرانی فعالیت خود را اصلاح و واحدهایی که آلودگی بیشتری دارند، تعطیل کنند.

صفحه1 از2
این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…