به گزارش خبرنگار نامی پرس / آرمیدا سالسیا جابانا در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست درباره برگزاری اجلاس بین المللی مقابله با توفان‌های گرد و غبار در تهران اظهار کرد: موضوع محیط زیست و گرد و غبار تنها مربوط به یک کشور نیست و به یک همکاری چندجانبه و بین‌المللی نیاز دارد و خیلی خرسندیم که کشور ایران راهنمایی و رهبری این گروه‌ها و کشورها را بر عهده گرفته و این اجلاس بزرگ را برگزار کرده است.

وی ادامه داد: درباره این بحث حتی باید در نیویورک نیز صحبت شود. امیدواریم با توجه به اینکه محیط زیست به سیاست مربوط نیست و به حیات زمین، طبیعت و انسان‌ها مربوط است، به‌خوبی بتوانیم درباره این موضوع تصمیم بگیریم.

معاون دبیرکل سازمان ملل و دبیر اجرایی اسکاپ افزود: بر اساس مسائلی که طی چندسال اخیر مشخص شده است، کشورهای آسیایی و عربی همکاری مناسبی با ما داشتند. اسکاپ یک مجموعه بین‌المللی است و تدابیر خوبی برای مقابله با این پدیده و کاهش آن اندیشیده است. این اجلاس نیز مقدمه‌ای برای شروع همکاری مشترک در منطقه آسیایی است.

 وی در پایان تصریح کرد: همکاری کشورها با یکدیگر، یک همکاری چندجانبه و بین‌الملی است که موجب می‌شود تا محیط زیست بهتری داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، در حاشیه روز دوم روز برگزاری اجلاس مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با وزیر محیط زیست کشور امارات دیدار کرد.

سلاجقه در این دیدار با اشاره به روابط خوبی که ایران و امارات از گذشته با هم داشته‌اند، اظهار کرد: مسائل مربوط به مقابله با بیابان‌زایی، بیابان زدایی، گرد و غبار، آلودگی سواحل و به ویژه خلیج فارس از جمله زمینه‌هایی است که می‌توانیم با هم همکاری داشته باشیم. در این اجلاس با اتفاق نظر با یکدیگر می‌توانیم نتایج خوبی را به دست بیاوریم.

وی ادامه داد: کشور امارات امسال میزبان نشست کاپ ۲۸ است که پیشاپیش آرزوی برگزاری یک نشست موفق را برای کشور دوست و همسایه‌مان دارم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اعتقاد ما این است که کشورهای توسعه یافته در این سال‌ها به محیط زیست جهان آسیب وارد کردند و اکنون وقت آن است که در قبال سایر کشورها پاسخگو باشند.

سلاجقه با تأکید بر استفاده از منابع سوخت جدید که آلایندگی کمتری برای محیط زیست دارند، گفت: ما علاوه بر رعایت‌های استانداردهای محیط زیستی لازم در استفاده از منابع سوخت‌های فسیلی‌مان به دنبال ایجاد زمینه‌هایی برای استفاده از پتانسیل انرژی‌های پاک و به ویژه انرژی‌های خورشیدی و بادی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: بحث و تبادل نظر و دستاوردها و تجربیات در قبال استفاده از انرژی‌های پاک می‌تواند یکی از محورهای همکاری‌های دوجانبه میان ایران و امارات باشد.

سلاجه تصریح کرد: با اینکه کشور ما به معاهده پاریس نپیوسته است و در این زمینه تعهدی ندارد اما ما جلوتر از تمام این تعهدات کاهش کربن را در کشور خود داشتیم و با استفاده از تجارب شرکت‌های دانش بنیان در کشور اقدامات خوبی را در جهت کیفی‌سازی سوخت انجام داده‌ایم که تمایل داریم این تجارب را در اختیار سایر کشورها نیز قرار دهیم تا از سوخت با کیفیت استاندارد برخوردار شوند.

معاون رئیس جمهور در پایان با اشاره به برگزاری نشست‌های راپنی اظهار امیدواری کرد که با همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس، این نشست پس از سال‌ها برگزار شود تا بتوان با همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس از این پهنه آبی ارزشمند مراقبت کرد.

در ادامه، معاون وزیر محیط زیست امارات ضمن تشکر از جمهوری اسلامی ایران گفت: کشورهای منطقه باید دست به دست هم به مبارزه با گرد و غبار بپردازند و ما چه در نشست منطقه‌ای و چه در این نشست اعلام کرده‌ایم که آماده همکاری با کشورهای منطقه و همه کشورهای جهان در این زمینه هستیم.

وی ادامه داد: نشستی که برگزار شد قطعاً نتایج خوبی را در بر خواهد داشت و ما به نتایج آن امیدوار هستیم.

معاون وزیر محیط زیست امارات گفت: هر کشوری برای استفاده از سوخت‌های پاک اقدامات متفاوتی انجام داده است که ما تمایل داریم ضمن تبادل اقدامات خودمان با شما از فعالیت‌های شما در این زمینه نیز آگاه شویم و در صورت امکان همکاری داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس /  کارشناسان متخصص و بلندهمت فولاد مبارکه در گامی دیگر با همکاری شرکت‌های سازنده داخلی موفق شدند کمپرسور سیل‌گس واحد احیا مستقیم را بومی‌سازی کنند تا با این اقدام، کشور ایران چهارمین سازنده این تجهیز بسیار حساس باشد.

در پی کسب این موفقیت ارزشمند، سرپرست تعمیرات آهن‌سازی مجتمع فولاد سبا، کارشناس بومی‌سازی مواد، قطعات و تجهیزات و تکنسین برنامه‌ریزی و کنترل نگهداری و تعمیرات در این باره چنین گفتند:

آرش منافی، سرپرست تعمیرات آهن‌سازی سبا
با توجه به حساسیت و نقش مهم و استراتژیک کمپرسور سیل‌گس در واحدهای تولیدی آهن اسفنجی مخصوصا در واحد احیا مستقیم سبا به‌دلیل عدم امکان استفاده از نیتروژن و همچنین با توجه به تحریم و انحصار ساخت این تجهیزات، جهت جلوگیری از توقفات خط تولید، جلسات متعدد فنی با واحدهای مختلف جهت ساخت داخل و بومی‌سازی این تجهیز خاص برگزار شد و نهایتا بر آن شدیم تا برای اولین بار در کشور ساخت کمپرسور سیل‌گس را بومی‌سازی کنیم.

کمپرسور سیل‌گس دور بالا به حول و قوه الهی در سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» ساخته شد و هم‌زمان با توقف خط تولید به‌دلیل آسیب‌دیدگی کمپرسور آلمانی، در اواخر تیرماه 1401 کمپرسور ساخت داخل با نظارت شرکت سازنده در سایت آهن‌سازی مجتمع فولاد سبا نصب و با موفقیت در مدار تولید قرار گرفت. کمپرسور نصب‌شده تاکنون عملکرد مناسبی در تأمین دِبی و فشار خروجی داشته و سایر موارد فنی نیز تاکنون مورد تأیید کارشناسان این واحد قرار گرفته است.

کمپرسورهای اسکرو که در واحدهای احیا مستقیم در کشورهای مختلف استفاده می‌شوند از چند شرکت محدود تأمین می‌گردند که در مگامدول فولاد سبا و واحد خرازی فولاد مبارکه تایپ VRA 736 L از شرکت AERZENER آلمان نصب شده است. با در نظر گرفتن واحدهای جدید راه‌اندازی شده در کل کشور، 10 عدد از تایپ مذکور در ایران نصب شده که با اجرای موفقیت‌آمیز پروژه بومی‌سازی آن در مجتمع فولاد سبا، شرایط تأمین این کمپرسور برای مابقی کارخانه‌های احیا مستقیم در سطح کشور نیز فراهم گردید.

سعید تقی‌یار، کارشناس بومی‌سازی مواد، قطعات و تجهیزات
با توجه به تکنولوژی بالای این تجهیز، قیمت زیاد و مشکلات متعدد در تأمین آن که در نتیجه تحریم‌ها با آن مواجهیم، جلسات کارشناسی اولیه از سال 1397 جهت بومی‌سازی و ساخت داخل این تجهیز آغاز گردید. در ادامه با تشکیل تیم بومی‌سازی از واحدهای دفتر فنی تعمیرات و تعمیرات آهن‌سازی مجتمع فولاد سبا، تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه و واحد بومی‌سازی، سازندگان توانمند داخلی مورد بررسی و ارزیابی فنی و بازرگانی قرار گرفتند و در نهایت پس از برگزاری مناقصه و پیگیری امور بازرگانی از طرف واحد خرید قطعات و تجهیزات، ساخت کمپرسور به شرکت سیمیا صنعت توسن ابلاغ گردید.

در ابتدای پروژه، موارد فنی طی چندین جلسه مطرح و جمع‌بندی شد و با در نظر گرفتن پیچیدگی هندسی قطعات، دقت بالای آن‌ها در ابعاد بزرگ و ملاحظات ویژه در مونتاژ مجموعه، فرایند ساخت با نظارت واحد بومی‌سازی آغاز گردید. به دلیل حساسیت عملکرد تجهیز، کنترل‌های نهایی با حضور کارشناسان تعمیرات و دفتر فنی مربوطه صورت پذیرفت که با عنایت به تخصص سازنده و تجربه‌های قبلی ایشان در تعمیرات این نمونه از کمپرسورها، کلیه مراحل مطابق با توافقات اولیه اجرا و ساخت قطعات تکمیل گردید.

صرفه‌جویی اقتصادی، تأمین پایدار در کوتاه‌ترین زمان ممکن و دسترسی سریع
با بومی‌سازی این تجهیز علاوه بر صرفه‌جویی ریالی بیش از 50 درصد، دانش ساخت کمپرسور اسکرو و توانمندی فنی سازنده داخلی در این زمینه نهادینه شد. همچنین تأمین پایدار در زمان کوتاه‌تر همراه با دسترسی سریع‌تر، از مزایای حاصل‌شده در اجرای این پروژه توسط شرکت متخصص در این حوزه است.

در پایان لازم است از همکاری صمیمانه کلیه واحدها ازجمله دفتر فنی تعمیرات سبا، واحد تعمیرات آهن‌سازی سبا، تعمیرگاه مرکزی، واحد خرید قطعات یدکی و واحد بومی‌سازی مواد، قطعات و تجهیزات و همچنین شرکت دانش‌بنیان سیمیا صنعت توسن که فرایند بومی‌سازی این تجهیز را تکمیل کردند، قدردانی کنیم.

رضا نیری، تکنسین برنامه‌ریزی و کنترل نگهداری و تعمیرات
کمپرسور سیل‌گس (Seal Gas Compressor) از تجهیزات بسیار مهم و استراتژیک کارخانه‌های آهن‌سازی است که وظیفه تأمین گاز آب‌بندی کوره در واحد احیا مستقیم را بر عهده دارد. این کمپرسور از نوع مارپیچ بدون روغن (Oil-free Screw Comprssor) با توان 43/1 مگاوات بوده و نمونه اصلی آن در فولاد سبا ساخت شرکت آلمانی AERZENER است.

بهره‌برداری موفقیت‌آمیز از تجهیز بومی‌سازی شده
گاز طبیعی سوخته‌شده در ریفورمر با دمای حدود 1000 درجه سانتی‌گراد بعد از خنک شدن با دمای 40 درجه سانتی‌گراد وارد سیل‌گس کمپرسور می‌شود و با فشار حدود 2 تا 5/2 بار خارج می‌شود و در قسمت بالای کوره که گندله آهن (سنگ‌آهن یا اکسید آهن) وارد می‌شود تزریق می‌گردد تا هوا وارد کوره نشود و هم‌زمان گاز خطرناک و قابل‌انفجار احیا (ترکیب هیدروژن و مونوکسید کربن) به اتمسفر نشت نکند. همین کار در زیر کوره و در زمان خروج آهن اسفنجی از پایین کوره نیز انجام می‌شود.

ازاین‌رو با در نظر گرفتن شرایط فوق، تصمیم گرفته شد تجهیز توسط شرکت‌های داخلی ساخته شود که با پیگیری‌های صورت‌گرفته این مهم با موفقیت به انجام رسید و کمپرسور مذکور هم‌اکنون در حال بهره‌برداری است.

 

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…