به گزارش خبرنگار نامی پرس / علی کرباسی زاده مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در آخرین جلسه این کمیسیون در این دوره، با اشاره به زنده و شکننده بودن صنعت گردشگری گفت: این صنعت به راحتی تحت تاثیر اتفاقات مختلف مانند بلایای طبیعی، اتفاقات سیاسی، اجتماعی، بهداشتی و... قرار می‌گیرد و به همین جهت نیازمند مراقبت و برنامه‌ریزی ویژه است.

وی از تلاش دوره نهم اتاق بازرگانی اصفهان برای تغییر پارادایم موجود در پارلمان بخش خصوصی خبر داد و افزود: در تلاشیم پارادایم موجود در ترکیب اعضاء اتاق‌های بازرگانی را تغییر دهیم و فعالان صنعت گردشگری نقش پررنگ تری در اتاق بازرگانی داشته باشند که این امر نیازمند هم افزایی بیشتر فعالان این حوزه است زیرا این اقدام فرصتی برای بهبود وضعیت گردشگری کشور است.

 کرباسی زاده افزود: علی‌رغم تلاش‌های اتاق بازرگانی اصفهان و حضور حداکثری روسای اصناف و اتحادیه‌های حوزه گردشگری و همراهی دستگاه‌های دولتی در راستای رونق گردشگری استان طی سال‌های گذشته،متاسفانه بعضا به دلیل کوتاهی‌ و نامهربانی‌ها در برخی بخش‌ها همچنین کارشکنی‌های برخی از دستگاه‌های مرتبط، با ضعف و نارسایی مواجه هستیم و برخی اقدامات این حوزه هنوز به نتیجه نرسیده است.

مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: صنعت گردشگری کشور در سال ‌های گذشته تحت تاثیر اتفاقات مختلف به شدت آسیب پذیر و دچار شوک شدید شده است، و این امر گویای این مطلب است که به دلیل حجم تبلیغات ناجوانمردانه علیه ایران به زودی نمی‌توان منتظر گردشگران خارجی ماند و باید بر جذب گردشگر داخلی تمرکز کنیم.

کرباسی زاده انجام اقدام ویژه بر روی بازاریابی، جذب و طراحی محصول برای گردشگران داخلی را در برهه کنونی بسیار مهم دانست و تصریح کرد: با ایجاد شرایط توسعه گردشگری در شهرستان ها نیز علاوه بر احقاق حقوق مردم این شهرستان‌ها، گردشگری اصفهان نیز تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت.

وی ضعف شدید در حوزه برندینگ و بازاریابی، تبلیغات، کمبود نیروی انسانی کارآمد، حرفه‌ای و متخصص را از چالش‌های صنعت گردشگری معرفی کرد و افزود: اتاق بازرگانی اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی استان و جامعه حرفه‌ای هتلداران با هدف همکاری در امور آموزشی، علمی و پژوهشی در حوزه هتلداری و ایجاد دانشکده‌های عالی مهارتی منابع انسانی و گردشگری به منظور رفع این چالش‌ها، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند که محتواهای طراحی شده برای متقاضیان بسیار کاربردی و هدفمند خواهد بود.

گردشگری، دغدغه تیم مدیریتی اتاق بازرگانی بوده است

 

در ادامه این جلسه مسعود نیک آئین مدیرکل تشریفات استانداری اصفهان ضمن تقدیر از نگرش خردمندانه اتاق بازرگانی اصفهان در تشکیل جلسات کمیسیون گردشگری گفت: خوشبختانه تیم مدیریتی اتاق بازرگانی دغدغه صنعت گردشگری داشته اند و دغدغه مندی پارلمان بخش خصوصی اصفهان در حوزه گردشگری را ارج می نهیم. 

وی با بیان اینکه صنعت گردشگری صنعتی مهارتی است و ما در این حوزه نوپا هستیم، افزود: نیازمند استمرار، توانمندسازی و آموزش در تمامی بخش‌های مرتبط با گردشگری هستیم که ایجاد دانشکده عالی مهارتی گردشگری، اتفاقی میمون خواهد بود.

نیک آئین همچنین با اشاره به راه اندازی کمیته اقتصاد گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر مباحث نرم افزاری در سال گذشته، بر لزوم تربیت نیروهای ماهر و کاربلد در حوزه گردشگری، صنایع دستی و اقامت و پذیرایی تاکید کرد.

تدوین تقویم گردشگری اصفهان یکی از برکات کمیسیون گردشگری

احسان شهیر مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری نیز طراحی و پیشنهاد تقویم گردشگری را یکی از برکات کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان دانست و گفت: این تقویم در گروه کاری گردشگری استانداری بررسی و به عنوان پایه تقویم گردشگری، به نهادهای مختلف ارجاع و در شورای برنامه‌ریزی استان نیز مصوب شد. وی ابراز امیدواری کرد این تقویم در رونق گردشگری استان تاثیرگذار باشد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری با بیان اینکه در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز مصوبات خوبی برای کمک به رونق گردشگری و صنایع دستی استان داشته‌ایم از اختصاص 30 پروژه شورای راهبری سرمایه‌گذاری به حوزه اقتصاد گردشگری و تهیه طرح توجیهی این پروژه‌ها توسط اتاق بازرگانی و فراخوان و جذب سرمایه گذار در این حوزه خبرداد.

شهیر همچنین گفت: امکان دریافت تسهیلات مصوب شده اما جذب نشده از سوی واحدها، پیرو سفر رئیس جمهور به اصفهان برای بنگاه‌های فعال در حوزه گردشگری برای تامین سرمایه در گردش یا ثابت فراهم بوده و متقاضیان می توانند به دفتر سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری و یا میراث فرهنگی مراجعه کنند.

اقدامات شورای شهر در حوزه کمک به رونق گردشگری

همچنین مصطفی نباتی نژاد رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان شعار این دوره مدیریت شهری «اصفهان من؛ شهر زندگی» را گویای دغدغه این نهاد در حوزه رونق گردشگری بیان کرد و انعقاد قرارداد مشارکتی هتل جهان نما به منظور اضافه شدن به ظرفیت اقامتی اصفهان، تمدید تخفیف 99 درصدی عوارض هتل‌ سازی، ایجاد گذر صنایع دستی، تکمیل و احیاء بافت و گذرهای گردشگری، افزایش اعتبارات رویدادهای فرهنگی و... را از جمله اقدامات شورای شهر در حوزه گردشگری معرفی کرد. 

اصفهان هاب تربیت نیروهای ماهر گردشگری خواهد شد

همچنین حمید منتظرالقائم مدیر سرای نوآوری اتاق بازرگانی اصفهان و دانشگاه، تفاهم‌نامه ایجاد دانشکده عالی مهارتی منابع انسانی و گردشگری را در راستای رفع کمبود واحدهای اقامتی و نیروی انسانی حوزه گردشگری، عدم استفاده کامل از ظرفیت بخش خصوصی در این حوزه، لزوم فرهنگسازی میان اقشار جامعه و کمک به ارتقاء کیفیت خدمات ارایه شده در هتل‌ها و اقامتگاه‌ها معرفی کرد و افزود: بر این اساس مطالعات جامعی در حوزه گردشگری جهان با همکاری جامعه هتلداران، دانشگاه آزاد استان و با محوریت اتاق بازرگانی اصفهان انجام گرفت و این نتیجه حاصل شد که از مجموع 6000 واحد اقامتی کشور، تنها 20 درصد آنها دارای گواهی کیفیت هستند.

وی تصریح کرد: در این دانشکده، دوره‌های فشرده و با کیفیتی در دو بخش مهمان‌پذیری نوین و بازاریابی نوین گردشگری به صورت تئوری و عملی با بهره‌گیری از پتانسیل اساتید بین‌المللی برگزار خواهد شد.

 منتظر القایم تاکید کرد: هدف ما در این اقدام،تبدیل اصفهان به هاب تربیت نیروهای ماهر گردشگری و ارایه خدمات به سراسر کشور است.

روح الله میرزامیری مدیردبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان نیز با بیان اینکه طرح تحول سرمایه‌گذاری با همت استانداری کلید خورده و ساز و کارهای آن فراهم شده است افزود: شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به عنوان قطعه کوچکی از این پازل به منظور مانع زدایی از سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه گردشگری فعالیت می نماید. و لازم است فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی موانع جذب سرمایه گذاری در این حوزه را اعلام کنند. وی همچنین خواستار معرفی پروژه های جذب سرمایه گذار برای تکمیل و اجرای پروژه‌های گردشگری به دست اندرکاران طرح تحول سرمایه گذاری شد.

در ادامه این جلسه از مستند توسعه فرهنگ گردشگری ایران و چین رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار نامی پرس /  بهنام ابراهیمی دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان در این اجلاس، ضمن خوشامدگویی به حاضرین در جلسه دلیل علاقمندی اتاق بازرگانی به میزبانی این اجلاس را اهمیت بخش معدن در توسعه اقتصادی کشورهای منطقه بیان کرد و افزود: از سوی دیگر به دلیل اینکه اکو نهادی منطقه ‌ای است و کشورهای عضو آن از لحاظ جغرافیایی به یکدیگر نزدیک هستند، از نظر زمین شناسی و معدنی نیز ارتباط و درهم آمیختگی بالایی دارند که از این حیث می تواند زمینه مناسبی را برای همکاری بهتر کشورهای عضو فراهم کند.
وی از وجود برنامه‌های توسعه‌ای مکمل یکدیگر دربخش‌های معدنی کشورهای عضو در کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان خبر داد و افزود: امیدواریم این برنامه‌ها منجربه رونق بیشتر و تامین مواد اولیه معدنی مورد نیاز صنایع کشور در این حوزه شود.
احسان شهیر مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز در این اجلاس با بیان اینکه هماهنگی دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی استان اصفهان به عنوان یکی از پرپتانسیل‌ترین استان‌های کشور بسیار بالا می باشد افزود: ارتباط موثر میان فرصت‌های بخش معدنی استان و کشور با کشورهای عضو اکو، زمینه ساز تحولات عظیم است.
وی رویکرد اجلاس مدیران معدنی و زمین شناسی کشورهای عضو سازمان اکو از منظر حاکمیت را رویکردی استراتژیک و همه جانبه متناسب با زمان، مکان و متمرکز بر توانمندی‌های موجود دانست.
شهیر ضمن ابراز امیدواری تاثیر این رویداد برای ایجاد تحول در سطح تعاملات میان کشورهای عضو گفت: استان اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و برخورداری ازظرفیت‌های ویژه معدنی می تواند مقدمه خوبی برای هم افزایی در این حوزه باشد زیرا هم افزایی رمز پیروزی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی از گذشته بوده است.  
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این اجلاس گفت: ایران اکنون به کشوری قدرتمند در بسیاری از زیرساخت‌ها و موضوعات مرتبط با زمین شناسی، اکتشاف ، استخراج و فراوری به ویژه با فناوری های روز و شرکت‌های دانش بنیان تبدیل شده است و ظرفیت های بالایی در این زمینه وجود دارد.
امیرحسین کمیلی با بیان اینکه امیدواریم همکاری‌های آتی کشورهای عضو اکو جدی‌تر و عملیاتی‌تر باشد از اعلام آمادگی استان اصفهان برای همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه اکتشاف، استخراج و فراوری و حتی مشارکت درایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک به منظور فراوری مواد معدنی در ایران و یا دیگر کشورهای عضو خبر داد.
وی سازمان اکو را یکی از پتانسیل‌های بسیار خوب برای همکاری‌های منطقه ای دانست و گفت: با وجود منابع غنی و فراوان مواد معدنی در کشورهای عضو اکو، با عزمی بالا می توان به موفقیت‌های بالایی در زمینه شناسایی و برداشت و فراوری مواد معدنی رسید و ارزش افزوده این اقدام را متوجه ملت‌های منطقه نمود.
در ابتدای این اجلاس نیز Huseyin Avni Bicakliمعاون دبیرکل اکو مستقر در ایران گفت: انتظار داریم در دوران پساکرونا استفاده از مواد معدنی در اقتصادهای در حال توسعه که با نرخ سریع‌تری نسبت به اقتصادهای توسعه‌یافته در حال رشد هستند، افزایش یابد.
وی افزود: در حالی که تقاضا برای مواد معدنی مورد استفاده در صنایع سنتی و کاربران نهایی به رشد خود ادامه خواهند داد، تحت‌الشعاع مصرف، ساخت‌وسازو تولید و کشاورزی، تقاضاهای جدید نیز در حال مطرح شدن است.
معاون دبیرکل اکو در ایران تصریح کرد:این امر با تکیه بر حرکت به سوی انتشار کمتر آلاینده‌ها، انرژی تجدیدپذیر و ذخیره انرژی، برقی شدن حمل و نقل، فناوری‌های دیجیتال و چهارمین انقلاب صنعتی، تقاضای رو به رشد سریع برای مواد معدنی حیاتی و تقاضای فزون‌یافته برای مواد معدنی سنتی مانند مس، نیکل، آلومینیوم و قلع بزرگترین تغییر در بازارهای مواد معدنی برای چندین دهه به شمار می‌آید.
وی با بیان اینکه بسیاری از معیارها توسط ملت‌های پیشرو در زمینه مواد معدنی و نیز سازمان‌های مواد معدنی در جای دیگر تعیین شده، تصریح کرد: این امر فرصتی را برای اکو به منظور بهره برداری حداکثری و استفاده بردن از شیوه‌های پیشرو در جهان و انطباق آنها متناسب با شرایط منطقه‌ای، ضمن اجرای بهبود مستمر برای همگام بودن با انتظارات در حال تحول فراهم می‌کند.
معاون مدیرکل اکو در ایران با بیان اینکه همکاری در حوزه مواد معدنی یک مولفه کلیدی استراتژی اکو در خصوص رشد اقتصادی پایدار است تصریح کرد: منطقه ما را قادر خواهد ساخت تا با هم برای فراهم کردن سرمایه‌گذاری مواد معدنی، رشد بخش مواد معدنی، گسترش تجارت و تضمین رویکردهای پایدار نسبت به توسعه مواد معدنی همکاری کنیم.
.Huseyin Avni Bicakli در پایان سخنان خود گفت: دبیرخانه اکو متعهد به اتخاذ اقدامات عمل‌گرایانه لازم و مورد نیاز برای اجرای اقدامات پیشنهادی مشخص شما بوده و در همین راستا از هیچ تلاش و سیاستی برای آماده‌سازی زمینه‌های مناسب برای همکاری‌های منطقه‌ای دریغ نخواهیم کرد.
شایان ذکر است اجلاس مدیران معدنی و زمین شناسی کشورهای عضو سازمان اکو  23 الی 26 آبان 1401 با حضور مدیران معدنی و زمین شناسی هفت کشور پاکستان، آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
مهم‌ترین مصوبه اتاق بازرگانی اصفهان در این اجلاس درخواست تشکیل دبیرخانه ای مشترک در کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان برای تبادل اطلاعات، پذیرش هیئت‌های اجرایی و علمی، برگزاری تورهای صنعتی و عرضه خدمات فرآوری، زیر نظر دبیرخانه اکو بود که در این نشست مصوب شد.

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…