22 آبان 1402

پیشنهاد رئیس هیأت مدیره خیریه دیابت اصفهان:

تشکیل ستاد بحران دیابت در استانداری در دستور کار قرار گیرد

محمد علی عطاری هزینه مقابله با دیابت را توسط دولت 12 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: اگر مشکلات قلبی، کبدی و کلیوی را به آن بیافزاییم باید آنرا در عدد 10 ضرب کنیم که بسیار سرسام آور است.

به گزارش نامی پرس/ از زمان انقلاب صنعتی و ورود تکنولوژی به زندگی روزمره انسان ها چرخه زندگی شتاب بیشتری گرفت و با توجه به ریتم تند آن استفاده از غذاهای آماده و محصولاتی که در کارخانه ها با پایه سم سفید که همان نمک و شکر است تهیه می شوند کم کم در برنامه روزانه انسان ها جای خود را باز کرد از طرفی کم تحرکی، استرس،آلودگی هوا و ... که ناشی از زندگی صنعتی می باشد، باعث گردید که هر روز از خط سلامتی فاصله بگیریم و کم کم مجبور شویم با بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون، چربی خون، سکته و.... همزیستی پیدا کنیم، در این زمانه خطیر وظیفه اولیه هر دولتی است که با سیاست های درست به کنترل این بیماریهایی که ناشی از زندگی صنعتی می باشد و مانند دیگر بیماریها رو به افزایش هستند، بپردازد.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرد در سه سال شیوع بیماری کرونا در جهان ما شاهد مرگ 6.7 میلیون نفر بودیم در حالی که فقط در سال 2021 آمار مرگ ومیر ناشی از دیابت همین مقدار بوده که نشان می دهد این بیماری بسیار خطرناک می باشد.

وی با ابراز نگرانی از اینکه به دلیل هزینه بالای مقابله با این بیماری و دیگر بیماریها که در کنار ابتلا به دیابت برای بدن ایجاد می شود مثل چربی و فشار خون، سکته، کوری، زخم پا، قطع شدن انگشتان پا ، نارسایی کبد و کلیه و ... همه مردم نمی توانند از خدمات بیمه ای کامل استفاده کنند و حدود 70 درصد از مبتلایان به این بیماری تحت مراقبت قرار نمی گیرند تا بیماری به مرحله حاد خود برسد که در این میان کمبود تخت های CCU هم معضلی می باشد که نباید آنرا فراموش کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از تغییر سبک زندگی به عنوان مهمترین عامل در کنترل و همچنین جلوگیری از ابتلا به دیابت نام برد و ادامه داد: 23 آبان ماه همراه با روز کشف انسولین به عنوان روز جهانی دیابت نام گذاری شده است و شعار امسال سازمان جهانی بهداشت (( دیابت، شناخت خطرات، اقدام موثر )) عنوان شده که می توانیم با حساس کردن افکار عمومی و آگاهی بخشی مناسب افراد را نسبت به غربالگری و تشخیص زود هنگام این بیماری و کنترل آن یاری دهیم و از خطر مرگ و میر این افراد که 2 تا 3 برابر افراد عادی می باشد جلوگیری بعمل آوریم در همین راستا شعار موسسه خیریه دیابت اصفهان آموزش، کنترل و پیشگیری می باشد و از ابتدای تاسیس این موسسه سعی کردیم بر اساس این شعار خدمت رسانی نماییم.

* میانگین قند مردم اصفهان 103 و پره دیابت است

خانم دکتر رامش حسین خانی در ادامه این گفتگو به آمار 573 میلیون مبتلا در دنیا به دیابت اشاره کرد و ابراز نگرانی کرد این آمار از پیش بینی سازمان بهداشت جهانی در بازه زمانی ده ساله  از سال 2011 تا 2020 بیشتر بوده و متاسفانه شیوع ان در خاورمیانه نسبت به دیگر نقاط جهان بیشتر است که پاکستان، عراق و ایران مقام های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و طبق پیش بینی تا سال 2045 این آمار در خاورمیانه 87 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی جایگاه اصفهان در امر ابتلا به دیابت را 13 در کشور عنوان کرد و ادامه داد: میانگین قند خون مردم اصفهان 103 و پره دیابت است که از آن می توان به نام پره دیابت نام برد.

مسئول بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی استان اصفهان عنوان کرد که در اصفهان حدود یک میلیون نفر مبتلا به دیابت و پره دیابت داریم که از این تعداد حدود 10 هزار نفر به مرحله بحران رسیده اند و نیاز دارند که مراقبت شدیدی از خود به عمل بیاورند.

این مقام مسئول عنوان کرد در جهان ما از هر 10 نفر یک نفر مبتلا به دیابت داریم و در ایران این عدد از هر هفت نفر یک نفر عنوان شده که طبق مطالعه پیمایش عوامل خطر بیماری های غیر واگیردار در ایران نسبت افزایش آمار ابتلا به دیابت در افراد بالا 25 سال در سال 1395 و سال 1399 به مقدار دو درصد افزایش داشته است

خانم دکتر رامش حسین خانی ادامه داد هدفی ده ساله تعریف شد که از سال 1394 تا 1404 رقم ابتلا را بتوانیم روی 11/68 ثابت نگه داریم که این امر محقق نشد بلکه دو درصد در اصفهان 13/68 و چهار درصد در کل کشور افزایش پیدا کرد..

وی با ابراز نگرانی از کم تحرکی و اضافه وزن دانش آموزان در نتیجه استفاده از تکنولوژی و کمبود سرانه ورزش در مدارس خاطر نشان کرد که در سال 1393 چاقی در بین دانش آموزان 14 درصد بوده که در سال 1400 این میزان به 20 درصد افزایش پیدا کرده که اگر در این امر خطیر چاره جویی نشود در دراز مدت با مشکلات عدیده روبرو خواهیم بود.
مسئول بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی استان اصفهان عنوان کرد با توجه به آمار ارائه شده توسط مطالعه پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در ایران (استپس) سال ۱۳۹۹ در استان اصفهان از میان 450 هزار فرد مبتلا به دیابت 86 درصد آنها از دیابت خود آگاه هستند و مابقی در وقت بیماری یا غربالگری از این امر مطلع خواهند شد.
*از شیرینی فروشی ها مانند سیگار فروش ها دو برابر مالیات دریافت کنید
در آخر اعضا هیات امنا موسسه خیریه دیابت اصفهان متفق القول پیشنهاد دادند به خاطر نداشتن خاصیت در شیرینی ها از این مغازه ها دو برابر مالیات دریافت شود و رستوران داران نیز پرس برنج ارائه شده به مشتری را کمتر کنند و پول کمتری هم دریافت کنند تا فرهنگ استفاده کمتر از برنج در ایران نهادینه شود ولی این امر هنوز عملیاتی نشده است.

در آخر به گزارش نامی پرس گفتنی است موسسه خیریه دیابت اصفهان در سال 1378 تاسیس شده و در حال حاضر به بیش از 10 هزار دیابتی تحت پوشش خود خدمات متعدد کلینیکی، پاراکلینیکی و مشاوره ای ارائه می دهد.

منبع : تولیدی
اشتراک خبر :
https://namipress.ir/index.php?option=com_k2&view=item&id=969

نظر دادن

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…