17 دی 1401

در اولین همایش آموزشی آبزی‌پروری و صنایع شیلات با عنوان «ارتقاء بهره‌وری در مزارع پرورش آبزیان» مطرح شد؛

حمایت اتاق بازرگانی از تشکیل انجمن مستقل آبزی‌پروران استان اصفهان

اولین همایش آموزشی آبزی‌پروری و صنایع شیلات با عنوان «ارتقاء بهره‌وری در مزارع پرورش آبزیان» در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار و از پیشکسوتان و تولیدکنندگان برگزیده صنعت شیلات استان تقدیر شد.

به گزارش خبرنگار نامی پرس / بهنام ابراهیمی دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش اظهار داشت: اتاق بازرگانی خانه فعالان اقتصادی و در واقع خانه افرادی است که بار تولید، صادرات، ارزش افزوده و اشتغال را به دوش می‌کشند و حضور فعالان صنعت دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل استان در اتاق اصفهان را ارج می‌نهیم.

وی با بیان اینکه در گذشته خدمات اتاق بازرگانی چندان با نیازهای فعالان اقتصادی در برخی حوزه‌ها تطابق نداشت، افزود: به نظر می‌رسد در گذشته ظرفیت صنعت آبزی‌پروری استان مغفول مانده بود که خواسته‌های فعالان این حوزه با تشکیل انجمن دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل استان تجمیع شده تا در آینده با تشکیل انجمن‌های مستقل، خوشه‌های مختلف این انجمن تکمیل شود.

اصفهان جایگاه بالایی در صنعت آبزی‌پروری دارد

ابراهیمی ادامه داد: استان اصفهان جایگاه بالایی در صنعت آبزی‌پروری دارد و کار تشکلی در این حوزه باید به گونه‌ای باشد که خواسته‌های فعالان آن به درستی تعریف و پیگیری شود. از طرف دیگر در این دوره پنج دفتر منطقه‌ای اتاق بازرگانی اصفهان در شهرستان‌های استان ایجاد شده و مسائل فعالان اقتصادی هم به‌ صورت موضوعی و هم به شکل منطقه‌ای پیگیری می‌شود؛ بنابراین فعالان اقتصادی باید دغدغه‌های خود را از اتاق بازرگانی و دفاتر منطقه‌ای آن مطالبه کنند.

اصفهان، قطب تولید ماهیان زینتی ایران

محمدرضا عباسی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با تأکید بر ایجاد ارتباط میان صنعت آبزی‌پروری با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها گفت: سلامت انسان در گرو بهداشت و تغذیه است و نقش آبزیان در تغذیه سالم انکارناشدنی است؛ درحالی‌که  سرانه مصرف سالیانه  آبزیان در اصفهان بالغ بر 11 کیلوگرم است که با سرانه جهانی آن یعنی بیش از 20 کیلوگرم فاصله دارد.

وی با اشاره به دستاوردهای استان در حوزه شیلات بیان کرد: استان اصفهان با تولید 74 میلیون قطعه ماهی زینتی و به میزان یک‌‌‌‌سوم تولید کشور، قطب تولید ماهیان زینتی ایران محسوب می‌شود. همچنین اصفهان با تولید هشت هزار تن انواع ماهیان خوراکی و اشتغال 4 هزار نفری در این حوزه از موقعیت ممتازی در کشور برخوردار است.

عباسی با اشاره به تنوع گونه‌های تولیدی آبزیان در استان و پیشی گرفتن تولید ماهیان خوراکی و زینتی در اصفهان نسبت به میزان مشخص‌شده در برنامه ششم توسعه، اولویت‌های شیلات استان در آینده را تشریح کرد.

صنعت آبزی‌پروری استان انجمن مستقل تشکیل می‌دهد

در ادامه داریوش امینی، دبیر انجمن صنعت دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل استان اصفهان با اشاره به تشکیل این انجمن ذیل اتاق بازرگانی از سال گذشته با هدف هم‌افزایی بخش‌های تولیدی و تجاری در صنعت دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل و شبکه‌سازی از تشکل‌ها گفت: حمایت مادی و معنوی در جهت بهبود فضای کسب‌وکار صنعت دام استان از دیگر اهداف تشکیل این انجمن بود.

وی با تأکید بر تشکیل انجمن‌های مستقل برای صنایع دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل اضافه کرد: قرار است در آینده انجمن آبزی‌پروران استان ایجاد شود و این آمادگی در اتاق بازرگانی اصفهان وجود دارد و می‌توانیم با اتکاء به حمایت‌های اتاق اصفهان خدمات خوبی به اعضا ارائه کنیم.

آبزیان، سومین صنعت غذایی ارزآور کشور

سالار درافشان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در ارائه‌ای با عنوان بررسی مشکلات صنعت آبزی‌پروری گفت: این صنعت بیشترین نرخ رشد را در دنیا و ایران دارد. امروزه در عصر انقلاب آبی هستیم و راه‌حل پیش روی بشر تأمین غذا از منابع آبی است. گرانی نهاده، محدودیت گونه‌های پرورشی نسبت به سایر نقاط دنیا، حاشیه سود کم، مشکلات بازار و ارتباط کم صنعت با دانشگاه از جمله مهم‌ترین چالش‌های صنعت آبزی‌پروری ایران است.

وی با اشاره به سهم ۱۵ درصدی آبزیان در سبد پروتئین حیوانی مصرفی مردم جهان افزود: امیدواریم این سهم در ایران و استان اصفهان هم افزایش یابد. همچنین آبزیان پس از پسته و لبنیات سومین صنعت ارزآور در صادرات صنایع غذایی و کشاورزی ایران است و آبزیان تولیدی ایران به 55 کشور صادر می‌شود؛ بنابراین نباید این صنعت را دست‌کم گرفت.

نقش تغذیه در اقتصاد آبزی‌پروری

علیرضا قائدی، عضو هیئت‌ علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور نیز درباره نقش تغذیه در اقتصاد آبزی‌پروری اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد هزینه آبزی‌پروری مربوط به خوراک است و خوراک باکیفیت می‌تواند سبب موفقیت آبزی‌پرور شود.

وی با اشاره به کشورهای تولیدکننده بهترین خوراک آبزیان در جهان ادامه داد: خوراک آبزیان باید تولید محصول با حداکثر کارایی و حداقل قیمت را تضمین کند. همچنین فرمولاسیون تولید خوراک کاملاً عملیاتی است و ساختار و فرمول تولید خوراک یک آبزی باید نسبت به شرایط پرورش و هدف از تولید آن آبزی متفاوت باشد؛ بنابراین در کنار تجربه، دانش تغذیه و فیزیولوژی آبزی هم در ساختار خوراک تولیدی موثر است. اصول تولید خوراک شامل انتخاب مواد اولیه، خط تولید و فرمولاسیون خوراک است‌ و این در حالی است که عدم اطلاع از مواد تشکیل‌دهنده خوراک از جمله نقاط ضعف آبزی‌پروران کشورمان محسوب می‌شود.

در پایان این همایش از پیشکسوتان و تولیدکنندگان برگزیده صنعت شیلات استان تقدیر به عمل آمد.

منبع : روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان
اشتراک خبر :
https://namipress.ir/index.php?option=com_k2&view=item&id=354

نظر دادن

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…