19 دی 1401

شرایط حمل و نقل مواد خطرناک و اقدامات لازم در هنگام بروز حادثه

رانندگان خودروهای حامل مواد سوختی و خطرناک بایستی در صورت بروز هرگونه حادثه سریعاً نسبت به ایمن سازی محل، اقدام کرده و پس از آن پلیس راه و شرکتی که محموله را از آن تحویل گرفتند، مطلع نمایند.

به گزارش خبرنگار نامی پرس به نقل از پایگاه خبری پلیس / مواد خطرناك مي تواند شامل مواد منفجره، قابل اشتعال، سمي، راديواكتيو، خورنده و به طور كلي هر ماده اي كه براي انسان، حيوان و محيط زيست مضر است، باشد. به طور کلی این مواد در 9 گروه كلي مواد منفجره، گازها، مايعات قابل اشتعال، جامدات قابل اشتعال، مواد اكسيدكننده، مواد سمي و ميكروبي، مواد راديواكتيو، مواد خورنده و مواد خطرناك متفرقه طبقه بندی می شوند.

اهميت مواد خطرناك در فرآيند حمل و نقلي كشور

براساس آمار منتشره سازمان ملل، حدود نيمي از كليه بارهايي كه حمل مي شوند، متعلق به گروه مواد خطرناك مي باشند. فرآورده هاي نفتي كه با استفاده از تانكرها حمل مي شوند، سهم عمده اي از تمام بارهاي حمل شده را تشكيل مي دهند كه از اين ميان، بيشترين سهم متعلق به حمل و نقل جاده اي و ريلي است.

شرايط حمل و نقل مواد خطرناك

همواره خطر نشت در حين حمل و نقل مواد خطرناك امري محتمل به نظر مي رسد. زماني كه مواد ناسازگار با يكديگر تركيب مي شوند، امكان بروز يك واكنش شيميايي وجود دارد كه مي تواند گرماي كافي را جهت ايجاد آتش سوزي يا انفجار ايجاد نموده و گازهاي خطرناك متصاعد نمايد.

اين حوادث گاهي اوقات بر اثر عدم آگاهي كافي راننده در تقابل با اين گونه حوادث خطرناك نيز روي مي دهد. از اين رو لازم است تا هر راننده ای که به عنوان شخصي كه به نحوي در فرآيند و چرخه حمل و نقل مواد خطرناك درگير است، از برخي خطراتي كه ممكن است در زمان حمل و نقل اين مواد ايجاد شود مطلع باشد.

اقدامات لازم در هنگام بروز حادثه

به رانندگان خودروهای حامل مواد خطرناک توصیه می کنیم در هنگام بروز هرگونه حادثه اي برای خودرو خود در گام اول سعي كنيد تا خونسردي خود را حفظ نمایيد. آگاه باشيد كه در چنين شرايطي، شتاب زدگي و تعجيل در اقداماتي كه در تعامل با پاسخگویي به حادثه انجام مي شود، مي تواند منجربه بدتر شدن شرايط موجود شود.

در گام بعدي، سريعاً در جهت ايمن سازي صحنه حادثه و آگاه سازي ساير كاربران جاده اي اقدام نمائيد. استفاده از مثلث هاي شبرنگ در فواصل معين نسبت به وسيله نقليه مي تواند به عنوان ساده ترين راه آگاه سازي ساير كاربران باشد. پس از انجام اقدامات ايمن سازي،‌ سريعاً نسبت به آگاه سازي پلیس راه، شركت حمل و نقلي كه بار از آن تحويل گرفته ايد اقدام و درصورت لزوم با آتش نشاني و مراكز امداد جاده اي تماس حاصل نموده و آنها را از حادثه مطلع سازيد.

همواره از موادي كه حمل مي نماييد مطلع باشيد تا بتوانيد در هنگام بروز چنين شرايطي نسبت به ارائه پاسخ هاي مناسب اقدام نماييد. در زمان بروز حوادث، با توجه به گروه مواد خطرناكي كه حمل مي نماييد و بسته به شرايط نسبت به ارائه كمك هاي اوليه و كاهش شدت حادثه عمل نماييد.

سرهنگ اصغر زارع، رئيس پليس راه فرماندهي انتظامي استان اصفهان

 

منبع : پایگاه خبری پلیس استان اصفهان
اشتراک خبر :
https://namipress.ir/index.php?option=com_k2&view=item&id=372

نظر دادن

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…