به گزارش خبرنگار نامی پرس ، حجت‌الاسلام منوچهر مهروی‌پور ضمن تبریک حلول ماه رمضان و فرارسیدن بهار طبیعت اظهار کرد: اولویت اصلی ما در مباحث فرهنگی تأکیدات مقام معظم رهبری است، در این راستا تلاش می شود راهبردها طبق بیانیه گام دوم ترسیم شده و به فرامین معظم له عمل کنیم، یکی از توصیه‌های ایشان توصیه‌ای هفتگانه بیانیه گام دوم، در خصوص مبحث سبک زندگی است و قطعاً مجموعه مدیریت شهری در سال ۱۴۰۳ تلاش‌هایی در این زمینه خواهد داشت.

وی افزود: متأسفانه طی سال‌های گذشته نسبت سبک زندگی ایرانی و اسلامی توجه نشده است و امروز شاهد سبک زندگی غربی در مصدایق مختلف هستیم، در مباحث اقتصادی شاهد رواج اقتصاد سرمایه داری هستیم، باید سعی شود در راستای فرمایشات رهبر انقلاب در راستای جهش تولید و مردمی شدن اقتصاد که یکی از نمودهای اقتصاد اسلامی است حرکت کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: متأسفانه طی سال گذشته به جای گسترش کسب و کارهای خرد به مال‌ها پرداخته شد که در جامعه آسیب‌زا بوده است، همچنین در موضوعات عمرانی به جای خانه‌های ویلایی آپارتمان سازی انجام شد که از جمله نقدهای وارد شده به مدیریت شهری است و در این راستا ضرورت دارد سبک زندگی اصلاح شود و سبک زندگی ایرانی-اسلامی حاکم شود.

وی ادامه داد: در سبک زندگی ایرانی - اسلامی موضوع عبودیت از اهمیت بالایی برخوردار است، به صورتی که در شهرها اهل عبادت با آرامش به عبادت بپردازند، در شهر ایرانی - اسلامی عبودیت و مساجد حرف اول را می‌زند و در این راستا شاهد بودیم در گذشته بازارها در کنار مساجد واقع شده بود، اما امروز زندگی‌ها بر اساس تجارت شکل گرفته است و از این‌رو اصلاح سبک زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مهروی‌پور ادامه داد: متأسفانه شهرداری‌ها به ادبیات غربی شهرسازی و عمودی سازی شهر برای کسب درآمد روی آورده‌اند و صرفاً خدمات را در محدوده ایمنی و بهداشت می‌بینند و نگاهی به خدمات مذهبی و دینی ندارند، همچنانکه در شهر اصفهان نیز شاهد هستیم در کنار مجتمع‌های مسکونی، مسجدی ساخته نشده است، از این رو سال گذشته موضوعی با عنوان «چشمه‌های نورانی» در سطح مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان آغاز شد تا در محله‌ها و مناطق فاقد مسجد، با مشارکت مردم و خیرین مسجد ساخته شود و این برنامه در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: ضرورت دارد این مساجد در طراز انقلاب اسلامی باشد و در موضوعات مهم ایفای نقش کند و در این مسیر باید کمک شود، مساجد رونق یابد و به پایگاهی انقلابی و جهادی تبدیل شود زیرا در صورتی که مساجد به خدمات فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و تفریحی بپردازند، به کانون حضور جوانان و نوجوان تبدیل خواهند شد.

مهروی‌پور با اشاره به بودجه فرهنگی، اجتماعی، ورزشی ۱۴۰۳ شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: از حدود ۳۰ هزار میلیارد بودجه شهری، حدود ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد به موضوعات فرهنگی و اجتماعی اختصاص یافت که از این رقم حدود ۴۷ درصد به رشد سرانه‌های فرهنگی اختصاص یافته است، البته میزان بودجه فرهنگی در سال ۱۴۰۱ نسبت سال قبل ۲برابر افزایش یافت بود سال ۱۴۰۲ نیز حدود ۲برابر و بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ نیز نسبت به سال گذشته حدود ۶درصد افزایش یافته و نیاز است در سال‌های آینده افزایش یابد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اختصاص بودجه شهری حدود پنج هزار میلیاردی برای خط ۲ متروی شهری ادامه داد: در کنار سرانه فرهنگی توجه ویژه‌ای نیز به اجرای رویدادهای ملی و مذهبی شده است، در مناسبت نوروز در شهر برنامه‌های ویژه‌ای در دستور کار قرار گرفته، همچنین ویژه برنامه جز خوانی قرآن کریم با همکاری سایر ارگان‌ها در گذر فرهنگی چهارباغ در حال اجرا است، البته در ابر موضوعات فرهنگی در گلستان شهدا و موزه دفاع مقدس نیز توجه ویژه‌ای انجام شده و برگزاری رویدادهای بین‌المللی مدنظر است.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، محمد نورصالحی در خصوص تأسیس و راه‌اندازی یک نهاد فرهنگی در محور تاریخی چهارباغ اظهار کرد: ایجاد نهادی مانند موزه با هدف آشنایی شهروندان از پیشینه فضاها در هر شرایطی اقدامی مفید است، به خصوص آنکه مردم فضای چهارباغ را بیشتر به خاطر پیشینه آن می‌شناسند و می‌دانند که باغ دوران صفوی یک باغ هزار جریب بوده که جزء فضای نوساز و مرغوب شهر شناخته می‌شده است.

وی افزود: ایجاد یک موزه در سطحی که متناسب با محیط اطراف آن باشد یک اقدام ضروری است و مورد اقبال واقع خواهد شد؛ به خصوص آثاری که مردم را نسبت به سرمایه‌های خود و اجدادشان آگاه‌تر کند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نباید چنین تفکری وجود داشته باشد که موزه‌ای با موضوع شهر و مدیریت آن متشکل از یک میز است که فلان شهردار در یک مقطع زمانی بر روی آن نشسته است. یا قرار است کار چنین موزه‌ای به نمایش گذاشتن یک ماشین آتش‌نشانی در دوران‌های گذشته یا یک دستگاه و… باشد.

وی ادامه داد: این موزه می‌تواند به عنوان بزرگ‌ترین نهاد اداری شهر در یک قرن گذشته جایگاه داشته باشد و به عنوان حافظه اداره و مدیریت شهر در ادوار مختلف تلقی شود.

نورصالحی بیان کرد: 70 سال پیش به خواست شهردار وقت اصفهان از چهارباغ بالا تا دروازه شیراز چهارردیف درختکاری ممتد انجام شد؛ بنابراین کهن‌ترین درخت در این محدوده 70 ساله است یا شهرداری بعدا سنگ‌فرش بدنه‌های رودخانه را انجام داد. بنابراین مدیریت شهری در صد سال گذشته به صورت تکه‌ای تصمیم‌گیری کرده و چه خوب می‌شود که امروز موزه‌ای به عنوان پیشینه این جریان احداث شود که بتوان به‌واسطه آن سیر تحولات شهر را مورد بررسی قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: در واقع ارائه اولین‌های اصفهان در این موزه می‌تواند برای مردم بسیار جالب توجه باشد؛ چه زمانی که اولین برق‌کشی انجام شد؛ چه زمانی که آب‌انبارها شکل گرفت و … .

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در پاسخ به این سوال که این گنجینه چگونه می‌تواند به عنوان تجارب موفق یا ناموفق برای آینده مورد استفاده قرار گیرد؟ گفت: ابتدا باید تلاش کرد چیزی از قلم نیفتد و حداکثر اسناد و مدارک جمع‌آوری شوند. سپس بازخوانی و مرور آن و تشخیص مهم و غیر مهم بودن آن نیازمند یک تیم یا اتاق فکر است که به تشخیص درست برسد و صادقانه و بی‌طرفانه آثار موفق، توسعه و ارتقادهنده محیط شهر و آثار منفی که آن را عقب برده است را به نمایش بگذارد؛ موضوع مهم این است که کارشناسی‌های لازم صورت گیرد تا بدانیم کدام اقدامات اثرگذار بوده‌اند.

وی افزود: به طور مثال در حال حاضر عرض رودخانه را مطابق عرض پل خواجو و سی‌و‌سه پل می‌توان قضاوت کرد. اینکه ساخت‌و‌سازی در این مسیر نبوده و همه مسیر در اختیار مردم بوده است و هر کس در هر زمانی تصمیمی گرفته اقدامی مفید بوده است. در حال حاضر می‌توان آثار مثبت و منفی در مدیریت شهری را مورد بررسی قرار داد و بهتر است موزه در معرض عموم قرار بگیرد و قضاوت با مردم باشد.

نورصالحی در این خصوص که تأسیس این موزه تا چه اندازه می‌تواند به اعتماد‌سازی و گفت‌وگو با شهروندان منجر شود و در این مسیر مؤثر باشد؟، گفت: به اعتقاد من این موضوع به نحوه برخورد ما با تأسیس موزه و داشتن نگاه خلاقانه در طراحی موزه برمی‌گردد. ممکن است شما موزه‌ای را طراحی کنید که فقط مردم ببینند و بروند؛ اما زمانی است که مردم را واقعا مخاطب و به شکل جدی درگیر می‌کنید و فضایی ایجاد می‌کنید که مردم آن را تحلیل کنند واحساس کنند نظراتشان محترم شمرده می‌شود.

وی بیان کرد: اگر مردم بتوانند با موزه ارتباط برقرار کرده و قضاوت کنند و نظر دهند و از نظرات آن‌ها در مدیریت شهری استفاده شود، بسیار خوب است. موزه باید پویا و مردمی باشد و مردم تا حدی جذب آن شوند که ذهنشان درگیر شود. به گونه‌ای که حتی خودشان را جای کارمند شهرداری بگذارند. این موضوعات خلاقیت، فکر و ایده جدید می‌خواهد.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: موضوع این موزه مدیریت شهری است؛ یعنی آنچه در بلدیه اتفاق افتاده است و باید به درستی به این پرداخت و همه ابعاد آن را دید.

به نظر من آنجا که در گذشته وظایف بیشتری به عهده بلدیه بود را باید به خوبی بررسی کرد.تا جایی که به مرور ادارات و سازمان‌ها از آن جدا شدند یا بعدا که برخی ادارات به مجموعه بلدیه اضافه شده‌اند و این مجموعه باید با همه کم و زیادی‌هایش شناخته شود؛ به طور مثال شاید روزی اداره انهار و مادی‌ها در دست شهرداری یا اداره غله زیر مجموعه شهرداری بوده و بعدها به مرور جدا شده است؛ این‌ها باید به درستی مطالع و ارزیابی شود و با توجه به آن به افق آینده نگریست. باید در این موزه تمام کم و زیادها دیده شود.

وی تصریح کرد: ما به بستر مناسب و کاملی برای معرفی اصفهان به دیگران نیاز داریم و شهرداری اصفهان می‌تواند با توجه به ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی‌اش و پیوند خواهرخواندگی که با دیگر شهرهای مشابه دنیا دارد زیرساخت‌های لازم را از جمله با تأسیس این موزه شهری فراهم کند تا امکانی در شأن خود برای حضور اصفهان در عرصه بین‌الملل ایجاد کند.

نورصالحی در این خصوص که تعریف کاربری موزه برای باغ زرشک چه تأثیراتی بر آن محور و تسریع در تغییر کاربری ریسباف خواهد داشت؟، گفت: درباره ریسباف باید با همکاری اداره میراث احیای محور چهارباغ سردر هزارجریب روبه‌روی شریعتی سریع‌تر انجام شود. احیای این موزه و کارخانه‌هایی که تخریب شد با یک مدل امروزی و بدون آزاد سازی بعد از 400 سال باید در دستور کار قرار گیرد؛ چراکه این نوع اقدامات برای شناخت هویت شهر چاره‌ساز خواهد بود.

وی اظهار کرد: موزه مدیریت شهری هم در همین مسیر باید تعریف و راه‌اندازی شود و قطعا در نظر گرفتن چنین کاربری موتور محرک ریسباف هم خواهد بود.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ،  مصطفی نباتی‌نژاد در دومین نشست از سلسله نشست‌های «تجربه شهر» با موضوع پروژه پیاده‌راه‌سازی چهارباغ عباسی اظهار کرد: گفت‌وگو ذیل برگزاری چنین نشست‌هایی با هدف انتقال تجربه شکل می‌گیرد که بسیار ارزشمند است، لازم است فرصت گفت‌وگو و بیان نکات از سوی همه حاضران در چنین نشست‌هایی فراهم شود.

وی با بیان اینکه نگاه شهراندیشان در سلسله مراتب تصمیم‌گیری در اختیار تصمیم گیرنده قرار می‌گیرد، افزود: پروژه چهارباغ مصوبه شورای عالی سیاست‌گذاری وقت بودن که اعضای آن امروز در جلسه حضور ندارند.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه محور چهارباغ اکنون مدیر ندارد و باید در تعیین آن تسریع شود، ادامه داد: نیازمند تصمیم‌گیری درباره تعیین مدیریت چهارباغ هستیم، البته پیرامون بررسی اصلاح ساختار و فرایند مدیریت چهارباغ نیز آمادگی وجود دارد که مردم‌سپاری انجام شود که در حقیقت آرمان و رؤیای ما محسوب می‌شود.

نباتی‌نژاد ادامه داد: در صورت مردم‌سپاری مدیریت چهارباغ ذیل فعالیت هیئت امنا به مانند آنچه در محلات می‌بینیم، خود مردم بر امور نظارت می‌کنند.

وی گفت: گاهی آنچه درباره تصمیم‌گیری‌ها من را نگران می‌کند، این است که این تصمیم‌سازی‌ها بر نسل آینده هم تأثیر می‌گذارد و نگران این هستم که آن‌ها ما را چگونه قضاوت می‌کنند، در این راستا فرایند تصمیم‌گیری بسیار سخت است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه باید چنین نشستی در خود چهارباغ برگزار می‌شد، گفت: مردم باید پیرامون پروژه‌ها بیشتر بدانند و پیشنهاد می‌کنم مستندات تاریخی درباره چهارباغ تا اکنون که به این نقطه رسیده است، برای مردم به نمایش گذاشته شود.

نباتی‌نژاد افزود: همه ما پا جای گذشتگان گذاشتیم، اگر میدان نقش جهان پیاده‌راه نمی‌شد، قطعاً محور چهارباغ نیز تبدیل به پیاده‌راه نمی‌شد، همچنین برای خیابان سپه نیز این موضوع صدق می‌کند.

وی در پاسخ به نقد مطرح شده یکی از حاضران پیرامون اینکه در این دوره از مدیریت شهر و شورا، برای مدیران سفرهای خارجی با هدف کسب تجربیات پیش‌بینی نشده اظهار کرد: در این دوره از مدیریت شهر و شورا نیز سفرهای مأموریتی به کشورهای خارجی برای کسب تجربه انجام می‌شود، البته بسیاری از سفرها با هزینه شخصی بوده است، در این موضوع هیچ محدودیتی وجود ندارد، بلکه به اهداف مشخص شده بستگی دارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: چهارباغ بستر و آوردگاهی برای دیدگاه‌های مختلف است، مدیریت در آن نباید به سمت تعارض و تقابل برود، می‌طلبد که گسست‌های اجتماعی مدیریت شود تا تبدیل به شکاف نشود.

نباتی‌نژاد تصریح کرد: حلقه صفر ترافیکی شهر (حلقه سبز) با توسعه تکنولوژی، فعالیت اتوبوس‌های برقی، تسریع در خط دوم قطار شهری تحقق پذیر خواهد شد، نگرانی‌های موجود با شنیدن خاطرات تلخ و شیرین بیان شده می‌توان به عنوان یک تجربه، قدم‌های ما را مصمم کند.

وی افزود: می‌طلبد ساختار بافت تاریخی در شهرداری اصفهان در سطح عالی شکل گیرد.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، علی صالحی در برنامه رادیویی صدای شهر با گرامیداشت یاد شهید محمدحسین فهمیده اظهار کرد: امام راحل شهید فهمیده را رهبر ۱۳ ساله انقلاب اسلامی نامیدند و سالروز شهادت وی به عنوان روز بسیج دانش آموزی و روز نوجوان نام‌گذاری شده است. 

وی افزود: ۱۳ آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز دانش آموز را نیز در پیش داریم، این هفته به نام نوجوان و فرصت خوبی است تا نگاه ویژه‌ای به این قشر داشته باشیم. 

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نوجوانان در مهمترین زمان از نظر شرایط زیستی خود به سر می‌برند اما یا تحت تأثیر دوره کودکی یا جوانی، توجه به این قشر در برنامه ریزی‌های کلان ملی و استانی یا شهری کمتر صورت گرفته است. 

وی ادامه داد: از نگاه همه برنامه ریزان، فعالان حوزه تربیتی و روانشناسی نوجوانان قشر اصلی برای تربیت نسل آینده هستند. نوجوانان امروز همان قشری هستند که کشور ما را به قله خواهند رساند و این تعبیر را رهبر معظم انقلاب در رابطه با نوجوانان داشته‌اند و امیدواریم آینده خوبی را برای کشور در حوزه‌های مختلف رقم بزنند.

نگاه ویژه شورای اسلامی شهر اصفهان به قشر نوجوان 

صالحی با بیان اینکه ما نیز سعی کردیم نگاه ویژه‌ای به این قشر در برنامه‌های مدیریت شهری داشته باشیم، گفت: ما در مدیریت شهری، در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری به قشر نوجوان نگاه داریم. در ابتدا نسبت به آنچه در گذشته انجام شده ارزیابی داشته‌ایم. زحمات زیادی کشیده شده بود اما هیچ وقت سرفصل ویژه‌ و کلانی را در برنامه ریزی شهری در بودجه سالانه با نگاه نوجوان نداشته‌ایم. این مهمترین مسئله‌ای است که در شورای اسلامی شهر دنبال شد.

وی خاطرنشان کرد: ما نوجوانان را در برنامه‌ریزی‌ها به عنوان یکی از اقشار هدف مورد توجه قرار داده‌ایم و به دنبال آن برنامه‌هایی را اجرا کرده‌ایم، ضمن اینکه برنامه‌هایی نیز در حال انجام و پیش رو است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در حوزه سخت‌افزار، موضوع تفریح، نشاط و ورزش را مورد توجه قرار دادیم. همچنین تعمیر ابرسازه‌های تفریحی که چند سالی از مدار خارج شده بود را پیگیری کردیم. علاوه بر این، مناسب سازی باغ‌های بانوان را برای نوجوانان دختر، ایجاد بازیکده‌های فرهنگی و آموزشی در محلات، توسعه ابرسازه‌های تفریحی، ایجاد خط دو تله‌سیژ ناژوان، توسعه شهر بازی رویاها از دیگر اقدامات این حوزه است. 

وی بیان کرد: رویای بزرگی که برای همه ما در این دوره از مدیریت شهری مطرح است، موزه دوار یا چرخ و فلک بزرگ اصفهان است که احتمالا بیش از ۱۵۰ متر ارتفاع خواهد داشت، این پروژه را به عنوان یکی از چند چرخ و فلک بزرگ دنیا متناسب با شرایط فرهنگی و تاریخی اصفهان دنبال می‌کنیم.

صالحی با بیان اینکه سال گذشته در همین ایام در مدارس حضور پیدا می‌کردم، نوجوانان گله داشتند از اینکه هیچ پاتوقی برای آن‌ها برای برطرف کردن نیازهای فرهنگی و اجتماعی‌شان وجود ندارد، گفت: سال گذشته این موضوع را در دستور کار قرار دادیم و طرح دهکده یا سرزمین کودک و نوجوان در محل سابق نمایشگاه‌های اصفهان پیش بینی شد. 

وی افزود: فاز اول این طرح، طراحی شده و همین روزها تفاهم‌نامه همکاری با شرکت آب منطقه‌ای استان را خواهیم داشت تا محلی که هم بازی و تفریح و هم پاتوق فروش ملزومات فرهنگی و اجتماعی و البسه و... است برای نوجوانان و خانواده‌های آن‌ها ایجاد شود.

ایجاد تئاتر شهر در چهارباغ و پردیس سینمایی نوجوان در شهر رویاها

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مطالبه جمعی از نوجوانان مرتبط با حوزه هنر، گفت: در همین راستا تئاتر شهر در چهارباغ و  پردیس سینمایی نوجوان در شهر رویاها ایجاد خواهد شد. علاوه بر این زمین‌های ورزشی در بخش‌های مختلف شهر ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به رویکردهای نرم افزاری در حوزه نوجوان گفت: باید به نوجوانان نقش بدهیم و با آن‌ها گفت‌وگو کنیم. مدیران شهری جلسات خوبی با نوجوانان دارند و تلاش کردیم که تفریح ارزان و خانوادگی را با محوریت نوجوانان دنبال کنیم. پیشنهادات تخفیفی سازه‌های گردشگری را در ۴ مقطع داشته‌ایم که جدیدترین آن تا ۱۳ آبان با تخفیف ۵۰ درصدی خواهد بود.

صالحی اضافه کرد: امیدواریم همه این موارد منجر شود که نوجوانانی با نشاط و تلاشگر داشته باشیم تا با حداکثر رضایت نسبت به زندگی نقش آفرینی خود را در جامعه داشته باشند.

وی بیان کرد: یکی از مولفه‌های ارتقا کیفیت زیست شهری، آلایندگی و مخاطرات زیست محیطی است، در این راستا منابع آلاینده، صنایع، منابع حمل و نقل متحرک و منازلی با مصرف انرژی، ایجاد آلایندگی می‌کنند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: ظرفیتی در قانون پیش بینی شده که حداقل به ازای آلایندگی صنایع، عوارضی به شهرها پرداخت شود تا در دو حوزه دیگر که قابل کنترل است از جمله حمل و نقل، منابع متحرک و منابع ثابت یعنی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در منازل، شهرداری‌ها سرمایه‌گذاری و بخشی از آلام در حوزه آلایندگی ر کاهش دهند.

تخصیص بودجه ۸ هزار میلیارد تومانی برای توسعه حمل و نقل عمومی 

وی تصریح کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی اصفهان اولویت این است که صنایع آلاینده دور شوند، اما راه کوتاه مدت همین مسئله است. همچنین ما در بودجه امسال ۶ تا ۸ هزار میلیارد تومان برای توسعه حمل و نقل عمومی قرار دادیم و در عین حال تلاش می‌کنیم در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر مشوق‌هایی قرار دهیم.

صالحی با بیان اینکه بیش از ۳۰ درصد برق مصرفی شهرداری از صفحات خورشیدی تأمین می‌شود، گفت: متأسفانه براساس قانونی که سال ۱۴۰۰ تصویب و مقرر شد براساس یک سری ضرایب از جمله جمعیت شهرها، نزدیکی به صنایع آلاینده و... عوارض در جاهایی تقسیم شود که مردم آسیب بیشتری می‌بینند، میزان کمی برای اصفهان درنظر گرفته شد.

وی افزود: الان چیزی که در استان اصفهان روی میز است، از عدالت مقداری دور شده و پله‌های جمعیتی و فاصله از صنایع را به گونه‌ای تعریف کرده‌اند که شهری که یک سی‌ام اصفهان جمعیت دارد ۳۰ برابر اصفهان به ازای هر شهروند عوارض آلایندگی دریافت می‌کند. مضافا اینکه حمل و نقل عمومی به این معنا که این عدد درشت را در شهر خود هزینه کنند ندارند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امیدواریم با توجه به جمعیت اصفهان این مقدار عادلانه‌تر شود تا سرعت توسعه حمل و نقل عمومی افزایش یابد و بخشی از مشکلات شهر اصفهان در این حوزه برطرف شود.

به گزارش خبرنگار نامی پرس / سید امیر سامع در نطق میان دستور شصت و نهمین جلسه علنی شورای شهر اظهار کرد: وضعیت اماکن عمومی شهر از حیث اتفاقات و رویدادهایی که در آن جاری است همواره مورد نظر و نقد افراد و گروه‌های مختلف شهر است، یکی از این محورها چهارباغ است که هرگونه تصمیم درباره آن همراه با درنظر گرفتن ابعاد مختلف باشد.

وی افزود: چهارباغ می‌تواند محلی برای حضور امن خانواده‌ها، تجلی ارزش‌های دینی، اخلاقی، هنری، معماری و ظرفیت‌های علمی جوانان و مردم فرهیخته شهر اصفهان باشد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مدرسه علمیه چهارباغ، مساجد، کتابخانه، بوستان، انهار، سینما، تئاتر، فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های صنایع دستی و معماری دلنشین و فضای سبز خرم و چشم انداز دینی آن میراث تاریخی و طبیعی است که گذشتگان حکیم، عالم و هنرمند این شهر از خود به جای گذاشته‌اند.

وی ادامه داد: ضروری است دستگاه‌های مختلف با ارائه نقش فعال و مستمر در این مکان و سایر مکان‌های عمومی شهر، زمینه حضور فعال دانشجویان، عالمان، هنرمندان و فناوران را برای ارائه رویدادها، همایش‌ها و نمایشگاه‌ها در روزهای مختلف هفته و مناسبت‌های ملی و مذهبی فراهم نمایند.

سامع خاطرنشان کرد: چهارباغ ویترین افتخاری است که میراث ملی و دینی شهر و کشور را می‌تواند به رخ گردشگرانی بکشاند که هجمه رسانه‌ای دشمنان نظام ایران و مردم مسلمان را در ذهن ایشان عقب مانده و یا متحجر معرفی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه فضای چهارباغ، نمادها، علایم و نشانه‌های آن باید شایسته و در خور فضای فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی باشد، گفت: در این راستا دستگاه‌های مسئول از جمله سازمان تبلیغات، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل میراث فرهنگی، اصناف، اداره اماکن، نیروی انتظامی، راه و شهرسازی و دستگاه‌های خدمت رسان و البته مدیریت شهری و دستگاه‌ها و اداراتی که در این محور دارای ابنیه هستند لازم است نقش خود و مسئولیتشان را در این خصوص ایفا کنند.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: چهارباغ همراه با بازارها، مجتمع‌های تجاری و مغازه‌ها و پارکینگ‌ها و اماکن اطراف آن نیازمند حضور موثر همه دستگاه‌های فعال و دارای وظیفه در این خصوص است.

وی افزود: قطعا حضور این دستگاه‌ها و ایفای نقش آن در مباحث و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی می‌تواند محور فعالی ایجاد کند و هرگونه اقدام ضربتی و تصمیمات اضطراری و موردی راه حل مناسب و راهگشا برای حل معضلات آن نخواهد بود.

سامع تصریح کرد: انتظار داریم مدیریت شهری دستگاه‌های مختلف و شهرداری در ایام پیش رو از جمله شهادت حضرت فاطمه (س)، میلاد ایشان و روز بزرگداشت مقام زن و سایر رویدادهای ملی و مذهبی پیش رو تا پایان سال برنامه‌های قابل قبولی را در این محور اجرا کنند تا محور مناسبی برای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی شهر باشد.

 

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…