به گزارش خبرنگار نامی پرس ، رسول میرباقری در نطق میان دستور صد و دوازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه امروز شهرها با مسائلی مانند سیمای ناموزون و آشفتگی بصری روبرو هستند، اظهار کرد: شهر سیستمی پویاست که عناصر آن با هم در ارتباط مستقیم هستند و برای تنظیم روابط پایدار در عناصر بصری، هماهنگی و نظم ضروری است.

وی افزود: بدنه‌های شهری که در دوران‌های مختلف شکل گرفته‌اند نمایان‌گر شخصیت شهر و حامل ارزش‌های فرهنگی و محیطی یک جامعه نیز محسوب می‌شوند.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه یکی از مهمترین شاخص‌ها، توجه به مؤلفه‌های زیبایی شناسی در نما و تابلوهای شهری است، گفت: در سال‌های اخیر ساختمان‌هایی ساخته شده که باید از آن‌ها به عنوان وصله ناجور سازمان بافت یا کالبد نام برد. 

وی تأکید کرد: برای هم خوان کردن این ساختمان‌ها با فرهنگ ایرانی اسلامی باید چاره کم هزینه اندیشید. باید پرسید چرا ما به معماری و ارزش‌های فرهنگی خودمان بی تفاوت شده‌ایم؟ و چرا مصالح غیربومی و برگرفته از فرهنگ معماری غرب و صرفا تقلیدی سبب آشفتگی در شهرهای ما شده است؟

میرباقری با اشاره به ایجاد کمیته پیرایش شهری در مدیریت قبلی شهر گفت: حرکت خوبی در آخر دوره قبل شاهد بودیم که متاسفانه این اقدام در دوره اخیر به فراموشی سپرده شد. پیگیری‌هایی داشتیم اما هنوز موتور آن به راه نیفتاده است. در این راستا در ابتدای دوره صحبت از یک مشاور مطرح شد که دوره قبل کار را خوب پیش برده بود که متأسفانه از آن استفاده نشد.

وی با اشاره به لزوم بازگشایی گلوگاه‌ها بیان کرد: دو سال است اصرار می‌کنیم که در این خصوص عدالت رعایت شود. گلوگاه‌ها بر اساس شعار محله محوری باید در دو سال باقی مانده باز شود اما هنوز مشاهده می‌کنیم که گلوگاه‌های ضروری باز نشده است.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نسخه غلطی که میراث فرهنگی برای بناهای اصفهان پیچیده را در اطراف مسجد جامع مشاهده می‌کنیم. بعضا چندین هزار متر خانه‌های مردم به تلی از خاک تبدیل و برخی نیز به خاطر نبود مدیریت صحیح درحال رفتن از آن منطقه هستند. آن منطقه محلی شده برای کارگاه‌های زرگری، آسیب زا، اتباع و هزاران مشکل دیگر. 

وی با اشاره به بازدید هفته گذشته از کوچه‌های اطراف مسجد جامع گفت: اگر اتفاقی رخ دهد سلامت و امنیت انسان‌ها در این منطقه به خطر می‌افتد. مرتب از بافت تاریخی صحبت می‌کنیم، در حالی که سلامت انسان‌ها مهمتر است؛ اما تأکید می‌کنیم که افراط و تفریط در هر کاری اشتباه است.

میرباقری بیان کرد: در معاونت شهرسازی، بعد از دو سال پیگیری اداره بافت تاریخی تشکیل شد که هنوز پویا نیست، قرار شد در مناطق 3، 1 و 5 کارشناسان بافت تاریخی مستقر شوند تا مسیر ویژه‌ای برای پیگیری امور در این حوزه باز شود و برای مراجعه کنندگان تسهیل گری صورت گیرد.

وی با بیان اینکه اداره بافت و ستاد در این معاونت‌ها باید تقویت شود، گفت: کارشناسان مناطق هرچه زودتر معرفی شوند، شهروندان نیز با مراجعه به کارشناسان بافت و اداره بافت در معاونت شهرسازی موضوعات خود را پیگیری کنند. همچنین بسته‌ای در معاونت شهرسازی آماده شده که تسهیلات فراوانی را برای گلوگاه‌های بافت‌های فرسوده فراهم می‌کند که امیدواریم هرچه زودتر عملیاتی شود.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ،  فرزانه کلاهدوزان با اشاره به لایحه حمایت از ساختمان‌های سبز اصفهان اظهار کرد: یکی از مصوبات لایحه درآمد پایدار که سال گذشته برای عوارض و بهای خدمات شهرداری اصفهان تصویب شد، کاهش پرداخت عوارض برای ساختمان‌هایی بود که بعضی الزامات محیط زیستی را برای کاهش مصرف انرژی خود از جمله گاز، برق و کاهش مصرف آب و استفاده دوباره و بهینه از آن دارد.

وی افزود: مدیریت شهری اصفهان برای نخستین‌بار برای ساختمان‌هایی که امتیاز دوستدار محیط زیست را دریافت می‌کند تا ۵۰ درصد تخفیف در هزینه صدور پروانه در نظر گرفته که عدد قابل توجهی است، بر این اساس ساختمان‌های گروه ممتاز ۵۰ درصد، ساختمان‌های گروه یک ۶۰ درصد و ساختمان‌های گروه دو ۷۰ درصد مبلغ عوارض و تراکم ساختمان را پرداخت می‌کنند، در واقع از تخفیف‌های ۵۰ درصد، ۴۰ درصد و ۳۰ درصدی روی بهای کلی عوارض و تراکم ساختمانی برخوردار می‌شود.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: همه به‌عنوان یک انسان برای حفظ محیط زیست و میراث تلاش می‌کنیم که این موضوع یک فریضه دینی و اقدامی فرهنگی و انسانی محسوب می‌شود.

کلاهدوزان با بیان اینکه در کل دنیا حفظ محیط زیست باید جز اولویت‌های نخست باشد و با اقداماتی همچون صرفه‌جویی در مصرف انرژی در حفظ زمین کوشا باشیم، اضافه کرد: با توجه به اینکه یکی از موارد مهم کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، محیط زیست است، توجه به این موضوع جز یکی از وظایف شهرداری اصفهان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در راستای توجه به محیط زیست، کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان حدود یک سال است که توجه به ساختمان‌های سبز را در دستور کار قرار داده است تا همراه با بسیاری از کشورهای دنیا که به سمت احداث این ساختمان‌ها در حال حرکت هستند، به‌عنوان یک فرهنگ و اقدام در چرخه شهرسازی نصف‌جهان مورد استفاده قرار گیرد.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: در هماهنگی با معاونت شهرسازی و با توجه به لحاظ کردن مطالعات مروی که در دنیا انجام شده، دستورالعملی را در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری تهیه کردیم.

کلاهدوزان با بیان اینکه برای ساختمان‌های سبز شاخص‌ها و مشوق‌هایی مطابق دستورالعمل در نظر گرفته شد، ادامه داد: ساختمانی سبز محسوب می‌شود که حداقل مصرف انرژی را دارد، آب خاکستری آن بازچرخانی می‌شود و مشخصات دیگری همچون بهره‌گیری از انرژی خورشیدی برای تأمین برق آن دارد.

وی با بیان اینکه ساختمان سبز می‌تواند از مشوق‌های شهرداری استفاده کنند، ادامه داد: امیدواریم در آینده شاخص‌های ساختمان‌های سبز جز الزامات احداث ساختمان قرار گیرد و به سمت پسماند صفر و کاهش مصرف انرژی حرکت کنیم.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: لایحه حمایت از ساختمان‌های سبز تصویب شده است، اما اینکه چقدر مورد استفاده قرار می‌گیرد، به شهروندان بازمی‌گردد؛ در واقع این بستر آماده شده است تا وارد این چرخه شوند.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ،  محمد نورصالحی با بیان اینکه سال‌های زیادی است مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به کاهش انرژی ساختمان‌ها و پایداری آن‌ها اشاره دارد، اظهار کرد: برخی سازندگان، حتی بخش خصوصی به‌دلیل مزیت‌ها و صرفه‌جویی‌ها از جمله کاهش مصرف انرژی، به اینگونه ساختمان‌ها روی آورده‌اند که برای سازنده و محیط‌زیست منفعت زیادی دارد.

وی با بیان اینکه در مدیریت شهری اصفهان طبق ضوابط و مصوبات ۵۰ درصد تخفیف در هزینه صدور پروانه ساختمانی برای ساختمان‌های سبز و پایدار در نظر گرفته شده است، افزود: بر این اساس ساختمان‌های گروه ممتاز ۵۰ درصد، ساختمان‌های گروه یک ۶۰ درصد و ساختمان‌های گروه دو ۷۰ درصد مبلغ عوارض و تراکم ساختمان را پرداخت می‌کنند، در واقع از تخفیف‌های ۵۰ درصد، ۴۰ درصد و ۳۰ درصدی روی بهای کلی عوارض و تراکم ساختمانی برخوردار می‌شوند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: ساخت اینگونه ساختمان‌ها برای شهروندان هزینه زیادی ندارد، اما شامل مراقبت‌های مهندسی حین اجرا می‌شود و اگر هزینه‌ای هم داشته باشد، تا زمان بهره‌برداری بازگشت خواهد داشت.

نورصالحی تصریح کرد: در حال حاضر برخی انبوه‌سازان خوش‌نام به احداث این‌گونه ساختمان‌ها روی آورده‌اند تا بتوانند برچسب ساختمان سبز را دریافت کنند.

وی بیان کرد: این ساختمان‌ها از نظر ارتفاعی به‌دلیل استقبال مردم منفعت بیشتری دارد و با گذشت زمان و گران شدن هزینه انرژی در کشور تعداد ساختمان‌های سبز بیشتر خواهد شد

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، احمدرضا مصور رئیس کمیسیون حقوقی، برنامه‌ریزی و پایش مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان با حضور در اتاق خبر *اصفهان شورا* از دغدغه‌های خود در مدیریت شهر، اولویت‌های شهر زندگی، رویکردهای شورای ششم، شفافیت، دستمزد و ارتقا جایگاه کارکنان شهرداری سخن گفت.

بخش پایانی این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید: 

در غدیر بهترین جشن را در کل شهر داشتیم‌، حتی یک آرم از شهرداری نمی‌دیدیم اما کل کار را شهرداری حمایت کرد، این کار درستی بود. یعنی مردم کار خود را انجام دهند اما بدانند یک حامی دارند که تمام قد پشتیبانی می‌کند، ما از این حمایت مطلقاً پشیمان نیستیم.

اگر به مساجد کمک کردیم یعنی به عموم مردم کمک کرده‌ایم

معتقدم اگر به مساجد کمک کردیم یعنی به عموم مردم کمک کرده‌ایم. مسجدی که رونق بگیرد به فرهنگ شهر کمک می‌کند. ما باید مأمنی برای مردم داشته باشیم. مردم اتوبوس، پارک، مترو، خیابان، مسجد، محل تفریح و ... می‌خواهند. شهرداری تا جایی که توانسته در این زمینه اقدام کرده و هر جا لازم بوده مستقیم عمل کرده و هرجا نیاز به حمایت بوده، کمک کرده است که براساس اعداد و ارقام الان شرایط خوبی در این زمینه داریم.

پاسخگویی به تذکرات شورا ضعیف است

نقطه ضعفی که شهرداری دارد سرعت پاسخگویی و سرعت انتقال مطالب است. من یک تذکر می‌دهم مبنی بر اینکه سه شرکت حقوق کارگران خود را نداده است، من می‌دانم و شهرداری هم می‌داند، شهرداری فکر می‌کند درست این است که حقوق را پرداخت کند و بعد بیاید و گزارش دهد. این باعث سوء تفاهم می‌شود. اینکه جواب ندهی مثل این است که نشنیدی، این موضوع وقتی تکرار شد تبدیل به نقطه سیاه می‌شود.

برخی از تذکرات و سئوالات پاسخ دادنی نیست، استنباط شهرداری این است که این سئوالات پاسخ ندارد، ما گفتیم شما در هر حالت پاسخ بدهید. البته دوستان می‌گویند ساز و کار ما برای پاسخ به تذکرات سنگین است و معاونت مورد نظر باید جواب بدهد تا ما به شورا اعلام کنیم. سئوال این است که چرا این روند سنگین است؟ این اشکال وجود دارد و همچنان باقی است و البته در دوره‌های قبل سابقه دارد.

بعضی از سئوالات و تذکرات می‌تواند منجر به ورود به مرحله بعدی شود. تذکر شفاهی، تذکر کتبی، سئوال و استیضاح و قانون همین یک راه را گذاشته است. قانون نمی‌گوید ما می‌توانیم به معاونت تذکر بدهیم فقط به شهردار می‌توانیم تذکر بدهیم.

ندادن خدمات مورد نیاز به مردم از بزرگ‌ترین اشکالات پروژه شهید کشوری بود

در بحث تحقیق و تفحص از پروژه شهرک شهید کشوری به اشکالاتی برخوردیم که مهمترین آن خدماتی بود که مردم باید می‌گرفتند. پتانسیل این شهرک ابتدا 18 هزار نفر بود که در انتها به 42 هزار نفر رسید. مجموعه‌ای که متولی این شهرک است تعهداتش نسبت به خریدارانش روی زمین مانده است. 

ما به این دلیل وارد شدیم که گزارش‌های خوبی نرسید. برخی از آن را به چشم هم دیدیم به عنوان مثال با یک بارندگی آب تا کف جاده می‌آمد، همچنین مسائل مربوط به تخلف در ساخت و سازها و... 

همزمان با شروع این بحث دو مسئله مطرح بود نخست در مورد اینکه چرا اجازه داده شد ساختمان 15 طبقه و ... ساخته شود و یک بحث مربوط به مشکلات مردم در زمینه پروانه و... بود.

اگر لازم باشد دوباره به پروژه شهید کشوری ورود می‌کنیم

مراجع مختلف وارد شدند ما نیز دنبال حل کردن مشکل مردم بودیم. در حین تهیه گزارش تحقیق و تفحص اتفاقات مثبتی افتاد. مثلا شورای عالی شهرسازی وارد شد و مصوباتی داد که بسیاری از سئوالات را حل کرد. ارتش صورت جلسه‌ای با شهرداری مبنی بر انجام خدمات تنظیم کرد، فرمانداری هم با ما همزمان موضوع را پیگیری می‌کرد. بعضی از موارد همچنان باقی مانده که بیشتر معطوف به داخل شهرداری است، مانند اینکه تخلفاتی در محاسبات رخ داده بود. جاهایی نیز سندی وجود نداشت. در نهایت گزارش که قرائت شد برخی موارد حل شد یا در حال حل است و بعضی از آن جاری است که باید به مراجع ذی ربط بدهیم و از الان به بعد آن‌ها پیگیر هستند.

ترجیح این بود که هرچه حل می‌شود به نفع مردم حل شود. البته اخیرا گزارشی داشتیم که برخی از تعهدات شرکت عمران اسپادانا انجام نشده و اگر لازم باشد دوباره ورود می‌کنیم.

حمل و نقل یک قله ما است و قله دیگر مباحث مربوط به زاینده رود 

از روز اول شورا گفته‌ایم چند کار را باید انجام بدهیم. اولویت اول شهر حمل و نقل است، در این حوزه مباحث مربوط به اتوبوس، تاکسی و مترو مدنظر است. ان شاء الله در این زمینه‌ها به قله می‌رسیم.

الان قیمت اتوبوس برقی 18 میلیارد تومان و اتوبوس ساده 10 میلیارد تومان است و امکان خرید آن به راحتی برای شهرداری‌ها فراهم نیست. 

شهرداری برای جاری شدن همیشگی زاینده رود تلاش زیادی کرده است

تا الان به قطار شهری خیلی خوب پول رساندیم، حمل و نقل یک قله ما است و قله دیگر مباحث مربوط به آب. زاینده رود همیشه جاری آرزوی ماست و شهرداری در این زمینه تلاش زیادی کرده است، ان شاء الله تا پایان دوره زاینده رود همیشه جاری را داشته باشیم و اگر این چنین شود مباحث محیط زیستی مانند فرونشست، سرمایه گریزی و.. حل می‌شود. 

دکا‌ن‌های موجود در مسیر صدور پروانه‌های مکانیزه باید تعطیل شود

پروانه‌های مکانیزه نیز تا الان خوب پیش رفته اما نواقص آن باید برطرف شود. شهرداری معتقد است دکان‌های این مسیر باید تعطیل شود.

سیستم بروکراسی گاهی انسان را لای کارتابل‌ها مدفون می‌کند

شهردار اصفهان فوق العاده انسان صادقی است، آنچه می‌گوید با آنچه در ذهنش است یکی است و این شاخصه بسیار مهمی است. وقت گذاری شهردار بسیار خوب است، البته به شخصه به ایشان توصیه کردم که وقت‌گذاری‌شان باید بهینه باشد زیرا سیستم بروکراسی گاهی انسان را لای کارتابل‌ها مدفون می‌کند و باید مراقب باشد که این اتفاق نیفتد. 

معاون باید از شهردار دفاع کند نه شهردار از معاون

شهردار اصفهان همچنین بسیار تیم گراست و از تصمیم‌های فردی پرهیز می‌کند و بیشتر با جمع مدیرانش مشورت می‌کند .همیشه گفته‌ام که معاون باید از شهردار دفاع کند نه شهردار از معاون. این اتفاق مقداری محل بحث است.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ،  رسول میرباقری با بیان اینکه یکی از مشکلات شهروندان شهر اصفهان موضوع زمین‌هایی قولنامه‌ای است، این زمین‌ها که مالکیت مشخصی ندارند، موجب واسطه‌گری و دلالی شده‌اند، اظهار کرد: شهر اصفهان در سال‌های متمادی از سمت شمال، شرق و جنوب توسعه داشته است، به همین دلیل زمین‌های قولنامه‌ای در محله‌های مختلف اصفهان به چشم می‌خورد که بدون سند رسمی مالکیت بوده است و با وجود کاربری‌های مختلف، به‌تدریج به شهر ملحق شده است.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: مناطق ۲، ۸، ۱۴،۱۱،۹ و بخشی از مناطق چهار، ۱۲،۱۱ و ۱۵ شهرداری گریبان‌گیر زمین‌های قولنامه‌ای هستند.

وی با بیان اینکه سندهای مختلفی در شهرداری وجود دارد، سند شش دانگ، مشاع، تک‌برگی و بنچاق که از سال‌های قبل وجود داشته است، تصریح کرد: بنگاه‌های املاک، زمین‌های قولنامه‌ای را برخلاف ضابطه تفکیک می‌کنند و شهروندان نیز با خریداری این املاک، بدون اطلاع و استناد از شهرداری، برای دریافت مجوز قانونی دچار مشکل می‌شوند، یعنی ممکن است ملک به چندین نفر فروخته شده باشد.

میرباقری به شهروندان توصیه کرد: برای پایین بودن قیمت به سمت زمین‌های قولنامه‌ای نروند و اگر خواستند اقدامی در این‌باره کنند از شهرداری به عنوان مرجع صدور پروانه سوالات مربوطه را بپرسند تا به مشکل جدی برنخورند.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: سال‌های قبل یک منع قانونی از طرف دیوان عدالت اداری تاکید کرد که هیچ‌کدام از مراجع صدور پروانه روی زمین‌های قولنامه‌ای پروانه صادر نکنند، شهرداری نیز هیچ تکلیف قانونی برای صدور پروانه زمین‌های قولنامه‌ای ندارد، اما شهرداری اصفهان به دلیل شرایط این کلان‌شهر در مناطق پانزده‌گانه، با دریافت تعهد ابعاد یا نظر کارشناس رسمی دادگستری نسبت به صدور پروانه زمین‌های قولنامه‌ای اقدام می‌کند و این کار تنها از سوی شهرداری اصفهان انجام می‌شود که می‌توان گفت در این راستا پیشگام است.

وی درباره متولی اصلی سنددار کردن زمین‌های قولنامه‌ای بیان کرد: اداره ثبت اسناد و مدارک استان و کشور و قوه قضائیه در این زمینه مسئول است، این سازمان‌ها باید با تعریف فرایند و پیش‌بینی تسهیلات، زمین‌های قولنامه‌ای را سنددار کنند، زیرا حدود ۸۰ درصد پرونده‌هایی که در مراکز دادگستری طرح دعوی می‌شود، مربوط به زمین‌های قولنامه‌ای است.

میرباقری با اشاره به مزایای سنددار کردن زمین‌های قولنامه‌ای گفت: سنددار شدن بیشتر زمین‌های شهر اصفهان، موجب رضایتمندی و کاهش طرح دعاوی در مراجع حقوقی می‌شود و از کلاهبرداری و دلالی جلوگیری می‌کند؛ بالا رفتن ارزش این زمین‌ها به‌خصوص آن‌هایی که در بافت فرسوده قرار دارند، در آبادانی و توسعه شهر بسیار اثرگذار خواهد بود.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، احمد شریعتی، اظهار کرد: هر شهر برای سهولت در راهنمایی و رانندگی، ترافیک، امنیت، ایمنی مسیر، پیشگیری از ازدحام و ترافیک در خیابان‌ها، راهنمایی در جهت رسیدن به مقصد مورد نظر و جلوگیری از آلودگی هوا باید نسبت به تابلوهای آدرس‌دهی و نشانه‌های سطح شهر توجه داشته باشد، زیرا که آنها نشانه توسعه و پیشرفت شهر تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: برای مشخص کردن مسیر عبور در سطح خیابان‌ها خط‌کشی‌هایی وجود دارد، همچنین تابلوهایی که در مسیر با عنوان سرعت گیرها یا کاهش سرعت نصب می‌شود برای افرادی که در شهر ساکن هستند بسیار کمک کننده است.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در مسیرهایی که خط‌کشی‌ها و تابلوها مشخص نیستند، مشکلاتی برای شهر و شهروندان به وجود می‌آید، تاکید کرد: در بعضی از مراسم‌ها، ضربه و صدماتی به تابلوها وارد می‌شود که این آسیبی به شهر وارد کرده و مشکلات بسیاری را برای شهر و شهروندان به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه اصفهان نسبت به دیگر کلان‌شهرها وضعیت بهتری در رابطه با خط‌کشی و تابلوهای آدرس‌دهی دارد، گفت: به‌تازگی با طرحی ارزشمندی که در شهر اصفهان دنبال شد، هرکوچه‌ای را به نام و عکس شهید مزین کردیم.

وی اضافه کرد: با کمک اداره پست استان توسط کیوآرکد، کد پستی و آدرس هر منزل را در پلاک‌های آبی هوشمند طراحی کرده‌ایم که این اقدام جزء نظام آدرس‌دهی است.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، احمدرضا مصور رئیس کمیسیون حقوقی، برنامه‌ریزی و پایش مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان با حضور در اتاق خبر *اصفهان شورا* از دغدغه‌های خود در مدیریت شهر، اولویت‌های شهر زندگی، رویکردهای شورای ششم، شفافیت، دستمزد و ارتقا جایگاه کارکنان شهرداری سخن گفت.

بخش سوم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید: 

اگر می‌توانستم اجازه نمی‌دادم شهرداری حتی یک نیروی حجمی بگیرد

امروز از یک طرف شهرداری حق جذب ندارد و از طرف دیگر بسیاری از پرسنل به مرزهای بازنشستگی نزدیک می‌شوند، در این صورت یک قسمت، خاصیت‌های خود را از دست می‌دهد، اینجا بروز نقش‌های شخصی بیشتر از نقش‌های مدیریتی می‌شود.

اگر می‌توانستم اجازه نمی‌دادم شهرداری حتی یک نیروی حجمی بگیرد، چون کار بیشتری انجام می‌دهد اما حقوقش پایین‌تر و همیشه بلاتکلیف است.

در سازمان، استخدام‌ها باید یک مدل و یک روش باشد.

شهرداری در مقطعی دچار مشکل شد و قانون هم در این مورد نقص داشت. ما بابت نیروی حجمی هزینه پرسنلی می‌دهیم. هر نیروی حجمی با آنالیز امسال حداقل 20 میلیون تومان هزینه دارد، ما این هزینه را می‌دهیم اما به جای اینکه 5، 10 یا 30 درصد به شرکت بدهیم می‌توانستیم این را در جیب شهرداری نگه داریم.

حفاظت فیزیکی شهرداری 800 نفر نیروی حجمی با تحصیلات خوب دارد

اکنون تعداد نیروهای حجمی حفاظت فیزیکی در شهرداری 800 نفر است. این 800 نفر از نظر فردی و تحصیلاتی خوب هستند اما نگهبانی می‌کنند. این افراد چند ماه در حفاظت فیزیکی حضور پیدا می‌کنند اما بعد از مدتی به دنبال کار متناسب با خود می‌گردند. 

وزارت کشور و شهرداری 140 مجوز گرفته است. این 140 مجوز چقدر را پوشش می‌دهد؟ برای شغلی که 10 نفر نیاز دارد، 1000 نفر حضور پیدا کرده‌اند که البته 30 نفر فقط وارد مصاحبه می‌شوند. در همین عرصه‌ها دیوان عالی کشور برای تبدیل وضعیت حکم می‌دهد!

مااز اینکه عنوانمان شورای انقلابی باشد استقبال می‌کنیم

ما از اینکه عنوانمان شورای انقلابی باشد استقبال می‌کنیم اما مشکل بر سر تعاریفی است که افراد دیگر از شورای انقلابی ارائه می‌دهند. هر کس که نظام اسلامی را با تمام وجوهش، ولایت فقیه و رهبری را با تمام ظرفیت‌ها و خدمت به مردم در چارچوب وظایف و اختیارات قبول داشته باشد انقلابی است. ما این را پذیرفته‌ایم.

سلایق افراد ممکن است متفاوت باشد. من اهل تعارف نیستم. معتقدم شورای ششم از نظر جمع بندی تخصص‌ها، معدل تجارب و کنار هم قرار گرفتن تجربه و خلاقیت و ابداعات مختص جوانان بی نظیر است.

شورای ششم هیچ وقت از چارچوب‌ها خارج نشده است

اعضای شورا هم انسان هستند و انسان‌ها سلیقه و گفتمان متفاوتی دارند. برخی رسانه‌ای‌تر هستند و برخی مثل من نه. در این مدت ما هیچ وقت از چارچوب‌ها خارج نشده‌ایم.

تنها شورایی هستیم که یک هفته پس از انتخاب تحت فشار حامیان خود بودیم

تنها شورایی هستیم که یک هفته پس از انتخاب تحت فشار حامیان خود بودیم. هیچ شورای دیگری این طور نبوده است. چون توقع داشتند که ما از همان لحظات اول، به گونه دیگری باشیم. اولین شورایی بودیم که در مدت کمی در خطبه‌های نماز جمعه درباره ما صحبت شد. البته بعد اصلاح شد اما به هر حال این اتفاق افتاد.

انقلابی بودن بی محاسبه کار کردن نیست

بارها گفته‌ام، گاهی فکر می‌کنم بهترین طرح را آورده‌ام اما رأی نمی‌آورد. شورا ترکیب آراء است و این ظرفیت باید در ما باشد که اگر جایی حرفمان به کرسی ننشست بازی را به هم نزنیم. انقلابی بودن بی محاسبه کار کردن نیست. 

کار انقلابی باید در شرایط درست با تمام قدرت انجام شود

سال 67 اواخر دوران دانشجویی‌ام بود که رهبر انقلاب که آن زمان رئیس جمهور بودند به دانشگاه تهران آمدند‌ و صحبتی را مطرح کردند مبنی بر اینکه اگر امام اجازه بدهند می‌خواهم بعد از دوران ریاست جمهوری به سیستان و بلوچستان بروم و در هنگ ژاندارمری کار عقیدتی و سیاسی کنم.

کار انقلابی کاری است که در شرایط درست با تمام قدرت انجام شود. اگر در شهرداری زباله مردم را درست ببریم، فضای سبز را درست ایجاد کنیم، نظارت را درست انجام دهیم کار انقلابی کرده‌ایم.

اصفهان به مجموعه‌های فرهنگی‌اش زنده است

از دید مذهبیون این شورا در بحث مربوط به مساجد، عمران آن و تقویت مراکز فرهنگی موفق بوده است. اصفهان به مجموعه‌های فرهنگی‌اش زنده است. علت اینکه اصفهان نیرو خلق می‌کند و نیروهایش بهترین هستند وجود همین مجموعه‌های فرهنگی است که پشتیبانی از آن‌ها وظیفه ماست. در کنار این موارد مباحث عمرانی و اجتماعی شهر زمین نمانده است.

در این شهر هرجا عَلَمی باشد که کاری اجتماعی فرهنگی سیاسی و مذهبی رخ داده حتما در آن ردی از شهرداری می‌بینید. گفتیم مردم جلو بیایند و ما کمک می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، محمد نورصالحی در نطق پیش از دستور صد و یازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با تسلیت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: پنجم آذر سالروز تشکیل سازمان بسیج مستضعفین به دستور امام خمینی (ره) را گرامی داشته و تأکید می‌کنیم که تفکر و اقدام بسیجی آثار و برکات فراوانی در همه برهه‌ها برای کشور ما داشته است.

وی افزود: بهترین عناوین را رهبر معظم انقلاب در خصوص بسیجیان فرمودند. براساس تفکر، فرهنگ و عملکرد بسیجی، دیگران مقدم هستند حتی اگر پای جان در میان باشد. بدیهی است که امروز ما نیز برای فائق آمدن بر مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف به تفکر بسیجی نیاز داریم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به حضور وزرای کشور و نیرو در اصفهان و بررسی موضوع زاینده رود گفت: در جلسه‌ای که در استانداری تشکیل شد از سوی شورای اسلامی شهر اصفهان پیشنهاد شد که هر قول و وعده‌ای هرچند ناچیز باید زمان دار باشد، وزیر نیرو نیز بر همین موضوع تاکید و با آن موافقت کرد. 

وی ادامه داد: بنابراین استاندار اصفهان باید آنچه که تصویب و نهایی شده را به اطلاع مردم برساند، همچنین هر قولی که داده شده به صورت روزشمار روند پیشرفت آن اطلاع رسانی شود. 

نورصالحی خاطرنشان کرد: بلافاصله بعد از این نشست، جلسه کمیسیون ویژه آب شورای اسلامی شهر اصفهان نیز تشکیل شد و بر این اساس ما اقدامات خود را تا نتیجه نهایی در این زمینه ادامه می‌دهیم.

وی با اشاره به تفکر بسیجی در حوزه علم و فناوری و تولیدات گفت: امروز در تصمیمات کلان کشور بر این بحث تکیه شده است و یکی از وجوه آن تولیدات فناورانه داخلی است، در اصفهان جای کارخانه فناوری خالی است، در حالی که این استان از جهت وجود فناوران و شرکت‌های دانش بنیان غنی است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به افتتاح هتل پنج ستاره با سرمایه گذاری 1200 میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی گفت: در همین راستا چند هتل بزرگ در اصفهان در حال ساخت است و این رویکرد بزرگ با استفاده از ظرفیت‌های غنی بافت تاریخی شهر اصفهان باید ادامه پیدا کند.

وی افزود: خانه‌های تاریخی بهترین بستر برای ایجاد زیرساخت‌های گردشگری است و برای گردشگران داخلی و خارجی نیز مقبولیت دارد. ما نیز در تصویب لوایح در این حوزه تلاش کرده‌ایم و سعی می‌کنیم که با تصمیمات اخذ شده و مصوبات، بخش خصوصی برای ورود به این عرصه ترغیب شود.

نورصالحی با بیان اینکه رایگان کردن پروانه ساخت چنین بناهایی در دستور کار شورای اسلامی شهر اصفهان بوده است، تصریح کرد: بافت غنی تاریخی بهترین ظرفیت برای توسعه گردشگری اصفهان است که باید از آن حداکثر استفاده را ببریم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، فرزانه کلاهدوزان در نطق میان دستور صد و یازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تسلیت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: امسال هفته بسیج مقارن با دهه فاطمیه است و این تقارت فرصتی است تا تاکید کنیم که بسیجیان همواره موفقیت خود را مدیون توسل به حضرت زهرا (س) هستند.

وی با بیان اینکه بسیجیان همواره سعی بر الگو قرار دادن حضرت زهرا (س) در خدمت به مردم همراه با اخلاص عمل هستند، افزود: این هفته بزرگداشت جان فشانی‌های بسیج است و هوشمندی امام خمینی (ره) در تشکیل بسیج و عدالت خواهی میلیون‌ها انسان با ایمان تبلور بسیج در عصر حاضر است.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه به فرموده امام راحل تشکیل بسیج از برکات خداوند متعال بود، گفت: بسیج مدرسه عشق و مکتب شهدای گمنامی است که پیروانش رشادت طلبی کردند و اکنون نیز بسیجیان در حمایت از ولایت حرکت می‌کند.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) برترین الگوی زنان در طول تاریخ هست و خواهد بود، افزود: ایشان با رویکرد خود چهره نفاق را نشان داد و در دفاع از مظلوم و حق سخن گفت.

کلاهدوزان با گرامیداشت یاد شهید محسن فخری زاده اظهار کرد: سالروز شهادت این دانشمند شهید، به نام روز نوآوری و فناوری ایران ساخت نامیده شده است، با توجه به تعداد زیاد فارغ التحصیلان بیکار نیاز به توجه به حوزه‌های فناور و نوآور در در همه دستگاه‌ها لازم است و در همین راستا پیشنهاد می‌کنیم شهرداری در راستای کمک به رشد اقتصاد دانش بنیان برای واگذاری زمین برای شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری دانشگاه‌ها عنایت داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد مراکز و فضاهای کار اشتراکی در مناطق مناسب برای اختصاص به بانوان تحصیل کرده نیز از جمله اقداماتی است که شهرداری می‌تواند در این زمینه انجام دهد.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مشکل آب و زاینده رود گفت: زاینده رود بزرگ ترین رودخانه مرکزی ایران و عامل آبادانی خطه مرکزی و عزت دهنده به ایران است. این روزها آب زاینده رود به تاراج رفته و زمین سست شده است. 

وی گفت: این رودخانه یک کانال نیست که هر زمان بخواهیم آب را در آن جاری یا قطع کنیم، بلکه یک اکوسیستم است، عدم تغذیه باعث فرونشست زمین شده و بسیاری از زیرساخت‌ها را تهدید می کند.

کلاهدوزان اظهار کرد: هر بار که به قصه فرونشست اصفهان می‌اندیشم خاطره‌ای برای من یادآوری می‌شود که نام آن مرگ کاکتوس است. زمانی دوستی برای من یک کاکتوس به ارمغان آورد. با تصور اینکه کاکتوس گیاهی مقاوم است از او مانند دیگر گلدان‌ها مراقبت نمی‌کردم، یک سال به همین منوال گذشت و کاکتوس زنده در گلدان زندگی می‌کرد تا اینکه به یک باره در مقابل چشمان متعجب من خشک شد و در گلدان افتاد. هر زمان به ظلمی که به اصفهان روا داشتند فکر می کنم این خاطره در ذهنم مجسم می شود.

وی گفت: امیدواریم همه مسئولان و مردم این خاطره را شنوا باشند و برای اصفهان مظلوم و مقاوم تدبیری عاجل بیندیشند و به آن عمل کنند، قبل از آنکه مرگ آن را شاهد باشیم.

به گزارش خبرنگار نامی پرس ، حجت الاسلام منوچهر مهروی پور در نطق میان دستور صد و یازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با تسلیت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: پنجم آذر 1358 سالروز صدور فرمان تاریخی امام راحل مبنی بر تأسیس بسیج مستضعفین بود که این روز را خدمت بسیجیان تبریک می‌گویم. 

وی افزود: امام خمینی (ره) با دید بصیرانه و نافذ خود در سال‌های اولیه انقلاب و دورانی که می‌دانستند دولت‌های گوناگون در غرب و شرق عالم در مقابله با انقلاب نوپای اسلامی از هیچ تلاشی فروگذار نیستند با ابتکاری ناب، بسیج را مبتنی بر آیات و روایات و تفکر جهادی بنا گذاشتند.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امروز مشاهده می‌کنیم که ترویج فرهنگ بسیجی نه تنها راه دوام نهضت بود که راه رهایی دیگر ملت‌ها از یوغ ظلم نیز بود. نمونه تفکر بسیجی را در کشورهای مختلف جهان، همچنین عراق و فلسطین و لبنان و یمن می‌بینیم، این روزها در غزه نیز شاهد روحیه بسیج و بسیجی هستیم. 

وی ادامه داد: امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند تقویت روحیه بسیجی در خود و مدیران اجرایی کشور و مدیران شهری هستیم، تقویت روحیه بسیجی یک الزام است، این روحیه نمادی از تسلیم ناپذیری و مجاهدت است و به واسطه مردمی شدن، بی تکلف بودن و اصلاحی بودن، بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.

مهروی پور تصریح کرد: امروز درخت قطور بسیج چنان ریشه دوانیده که با سایه آرامش و آسایشی که در نقاط گوناگون کشور ایجاد شده پیشرفت‌ گوناگون را در عرصه‌های مختلف مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه آستانه صبر اعضا حد و حدودی دارد، گفت: شهرداری نسبت به تذکرات اعضای شورای اسلامی شهر باید پاسخگو باشد، بعد از تذکرات ما معمولا مکاتبه‌ای می‌شود مانند نطق ما که عین آن را داریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مشکلات آب و زاینده رود گفت: هفته گذشته در محضر آیت الله طباطبایی نژاد امام جمعه اصفهان جلسه‌ای برگزار کردیم. عصر همان روز نیز جلسه‌ای با حضور وزرای کشور و نیرو برگزار شد و چند اقدام بنا به پیشنهادات در دستور کار قرار گرفت از جمله پمپاژ آب کوهرنگ، احداث سد و حل شدن مشکلات زیست محیطی از جمله این اقدامات بود که خواهش می‌کنم برای تحقق این اقدامات، تابلویی نصب و مشاهده کنیم که چه اتفاقی افتاده و خواهد افتاد. دوستان مطالبه گر نیز مطالبه کنندکه چه کسانی وظیفه خود را انجام ندادند و امروز شاهد این اوضاع هستیم.

وی با اشاره به آلودگی هوای اصفهان بیان کرد: در شهرهای مختلف درمان آلودگی معمولا دعا برای باد و باران و ماندن مردم در خانه تا حل شدن مشکل است. راهکارها اما متفاوت است. اولین و بهترین راهکار دغدغه مند شدن همه برای مبارزه با این موضوعی است که ضربات اقتصادی و جسمی دارد و مردم را دچار مشکل کرده است.

مهروی پور تأکید کرد: قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص هوای پاک مجددا مورد بررسی قرار گیرد، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در بودجه سنواتی بوده و هست و بالای نیمی از بودجه شهری به این امر اختصاص پیدا کرده اما چقدر شاهد نو کردن اتوبوس‌ها هستیم و اینکه چقدر مردم برای استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی تشویق می‌شوند؟

وی در ادامه گفت: در این راستا کم کردن سفرهای شهری به واسطه شهر هوشمند نیز موضوع دیگری است که باید پیگیری شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به معضل ترافیک گفت: در چند سال اخیر ترافیک از بحران گذشته و در حال وارد شدن به قعر این مشکلات هستیم و مدیران شهری باید برای حل این مشکل تلاش کنند. 

وی ادامه داد: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری، ترافیک صبح و ظهر و شب بزرگراه چمران که جنب خود معاونت است را حداقل حل کند.

مهروی پور با اشاره به پیگیری مشکلات منطقه 15 شهرداری اصفهان بیان کرد: باز شدن خیابان سردار باقری از مطالبات مردم این منطقه است. کمربندی شرق نیز این منطقه را درگیر خود کرده است، بارها تذکر داده‌ایم که حتما نسبت به تامین منابع مالی برای تکمیل این پروژه‌ها اقدام شود.

وی گفت: یکی از راه های تامین منابع مالی وام گرفتن است، البته کشور نیز با تورم روبرو است، اما چرا راه های دیگر مانند سرمایه‌گذاری‌ها مورد غفلت واقع شده است؟ اینگونه وام گرفتن شاید روزهای خوبی را برای شهرداری رقم نزند و این دور قطعا منجر به مشکلاتی خواهد شد که فردا شرمنده مردم خواهیم بود.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با گرامیداشت یاد آیت الله مدرس و روز مجلس گفت: او نماد یک نماینده شجاع بود، حرف خود را می‌زد و از کسی جز خداوند نمی‌ترسید. انتهای سال انتخابات مجلس را پیش رو داریم که امیدواریم با حضور پرشور مردم شاهد انتخابات پرشور باشیم.

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…