30 مهر 1401

در همایش روز جهانی غذا تاکید شد:

صنایع غذایی کشور نیازمند حمایت عملی مسئولین است

در همایش روز جهانی غذا که به همت اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، ضمن تاکید بر ضرورت حرکت تشکلی منسجم در حوزه صنایع غذایی و زیرشاخه‌های این صنعت در استان، عنوان شد صنایع غذایی کشور نیازمند حمایت عملی مسئولین است.

به گزارش خبرنگار نامی پرس /  همایش روز جهانی غذا؛ صنایع غذایی و فرصت‌های توسعه پایدار در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. در این همایش مسعود گلشیرازی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان ضمن تقدیر از اقدامات انجمن صنایع غذایی استان اصفهان در راستای نقش آفرینی بهتر و فزونتر در اقتصاد ملی گفت: اقدامات مطلوب تشکلی منجر به بهبود شاخص محیط کسب و کار، شبکه سازی فعالان اقتصادی دریک رسته و حضور پرقدرت‌تر در عرصه بین‌المللی خواهد شد.

وی در ادامه بر ضرورت دقت نظر در ارتباط میان اعضای یک صنف همچنین خوشه‌سازی و توانمندسازی اعضا تاکید کرد و افزود: اتاق بازرگانی اصفهان در دوره نهم فعالیت خود، خوشه‌سازی میان اعضا و توانمندسازی را در اولویت امور خود قرار داده و بر این اساس شتاب دهنده‌ها و سرای نوآوری اتاق بازرگانی اصفهان به منظور ایجاد جریان دانش در واحدهای صنعتی شکل گرفت که لازم است اعضا از این فرصت بهره‌برداری نمایند.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان همچنین گفت: صنایع غذایی استان اصفهان نیازمند یک حرکت تشکلی منسجم به صورت تخصصی در حوزه صنایع غذایی و هم در زیرشاخه‌های مربوطه می باشد و پارلمان بخش خصوصی اصفهان در تحقق این مهم یاری رسان این صنعت خواهد بود.

گلشیرازی با بیان اینکه بازار اوراسیا، روسیه و جنگ اوکراین فرصتی استثنایی برای صنایع کشور به ویژه صنایع غذایی می‌باشد افزود: نباید به راحتی از این بازارها چشم پوشی کرد. توجه ویژه به تعاملات درون و برون مرزی، صنایع غذایی با ارزش افزوده بالاتر و به کارگیری مباحث دانش بنیان در صنایع از موارد دیگری بود که از سوی رئیس پارلمان بخش خصوصی اصفهان مورد تاکید قرار گرفت.

گلشیرازی با تاکید بر اینکه صنایع سنتی در بازار رقابتی امروز توفیق چندانی نخواهند داشت گفت: جریان علم در واحدهای صنعتی امروز یک ضرورت است.

سند راهبردی صنعت غذا نیازمند قانون است

در ادامه دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با بیان اینکه سالانه 150 میلیون تن محصولات غذایی و کشاورزی در کشور تولید می‌شود افزود: علی‌رغم دستیابی به بستری مطلوب در حوزه تولید و تامین مواداولیه محصولات غذایی و کشاورزی در دهه‌های گذشته و بازار مصرف 400 میلیونی صنایع غذایی کشور، در بازار کشورهای همسایه و برند حلال وضعیت مطلوبی وجود ندارد.

رشید عزیزپور بخشنامه‌های متناقض، خلق‌الساعه، دستوری و لحظه‌ای دولتی را مانع فعالیت واحدهای تولیدی این حوزه دانست و خواستار تجدیدنظر در این روند شد.  وی همچنین بر ضرورت تدوین سند یکپارچه صنعت غذا تاکید کرد و افزود: تدوین این سند نیازمند یک قانون است.

برای کنترل قیمت‌ها با اهل فن مشورت شود

مصطفی خدایی نایب رئیس انجمن ملی صنعت پخش ایران نیز در این همایش ضمن انتقاد از عملکرد مسئولین دولتی در حوزه صنایع غذایی عدم مشورت با اهل فن برای کنترل قیمت را موجب بروز مشکلاتی برای تولیدکننده و مصرف کننده دانست. وی وجود نواقصی در سامانه جامع تجارت، سامانه تی تک و الزام به دریافت کد نقش را از جمله مشکلات در حوزه صنایع غذایی عنوان کرد.

 

صنایع در نمایشگاه صنایع غذایی اصفهان فعالانه حضور یابند

همچنین رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع غذایی استان در این جلسه گفت: پتانسیل قدرتمند استان اصفهان در حوزه صنایع غذایی و زیرشاخه‌های آن نیازمند تشکلی قدرتمند به منظور رفع مشکلات موجود است.

علی سرشوقی در ادامه ضمن تشریح اقدامات چند ماه گذشته انجمن، تشکیل کمیته فنی متشکل از مسئولین فنی صنایع به منظور بررسی استانداردهای موجود و تدوین استاندارد جدید و یا اصلاح آنها و تعامل در برگزاری هر چه باشکوهتر نمایشگاه صنایع غذایی اصفهان را از جمله اقدامات این انجمن بیان کرد.

وی خواستار حضور قدرتمند و فعالانه صنایع در نمایشگاه صنایع غذایی اصفهان به منظور ارتقاء رتبه نمایشگاهی اصفهان شد.

صنایع غذایی نیازمند حمایت عملی مسئولین دولتی است

در ادامه مسعود بختیاری دبیر انجمن صنایع غذایی استان و نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: در شرایط کنونی امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های راهبردی دولتها بوده و از اینرو صنایع غذایی دارای نقش حیاتی می‌باشند.

وی با انتقاد از عدم حمایت عملی مسئولین از فعالان این صنعت حیاتی تصریح کرد: رونق تولید با شعار محقق نخواهد شد، با قوانین خلق‌الساعه نمی‌توان جهش تولید را رقم زد و با اقتصاد و قیمت‌گذاری دستوری نمی‌توان از کالای تولید داخل حمایت نمود.

بختیاری اعتماد دولت به بخش خصوصی و واگذاری وظایف تصدیگری به آنها، قدرت بخشی به تشکل‌ها و تعاملات سازنده بین‌المللی و تحول بنیادین در تفکر و نگرش مدیران دولتی، بخش خصوصی ، تشکل‌ها و آحاد جامعه را ضروری دانست و گفت: متاسفانه سختگیری‌های بیش از حد دستگاه‌های اجرایی موجب سخت‌تر شدن شرایط تولید در استان اصفهان شده و با توجه به پتانسیل بالای صنایع غذایی استان با تعاملات نزدیک بخش خصوصی و دولتی می‌توان جایگاه این صنایع در کشور را ارتقا بخشید.

سازمان کیفیت ایران ایجاد شود

همچنین مدیر کل اداره کل استاندارد استان اصفهان در این همایش گفت: در حال حاضر تنها مرجع صدور پرونده حلال سازمان ملی استاندارد بوده و تدوین پیش نویس سند یکپارچه غذا با دستور شخص رئیس جمهور و مقامات مربوطه در حال انجام است.

محمود فرمانی با اشاره به گلایه تولیدکنندگان صنایع غذایی در صدور برخی قوانین گفت: با وجود اینکه هر اقدامی دارای علتی مشخص است،آنچه در حوزه مشخصات فنی محصول ابلاغ می‌شود وحی منزل نبوده و قابل اصلاح، بازنگری، ابطال و بهبود است. وی خواستار احصاء مشکلات و نظرات تولیدکنندگان از سوی انجمن مربوطه به منظور پیگیری موضوعات شد.

فرمانی در ادامه سخنان خود بر ضرورت ایجاد سازمان کیفیت ایران به منظور ساماندهی مسئولین فنی و مدیران کنترل کیفیت صنایع تاکید کرد و پیشنهاد داد این موضوع در حوزه صنایع غذایی به صورت پایلوت در اصفهان پیگیری شود. 

ایمنی و سلامت موادغذایی پیش شرط صادرات

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با بیان اینکه بر اساس اسناد بالادستی مسئولیت نظارت بر سلامت و ایمنی مواد غذایی بر عهده وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بالتبع آن معاونت‌های غذا و دارو می‌باشد افزود: البته سازمان استاندارد، جهادکشاورزی و صمت نیز درگیر این موضوع هستند. محمود اعتباری گفت: امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی و تامین مواد غذایی احتمال آلودگی و تقلب زیاد بوده و معاونت غذا و داروی استان اصفهان با تلاش زیاد و بضاعت اندک خود تلاش می‌کند سلامت را به مردم هدیه دهد.

 وی ایمنی و سلامت موادغذایی تولیدی را پیش شرط صادرات این محصولات دانست و افزود: این مجموعه در حد اختیارات داده شده به منظور رفع موانع دست و پاگیر با تولیدکنندگان همکاری خواهد کرد. 

در ادامه این همایش ضمن انعقاد تفاهم نامه‌هایی میان انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع غذایی استان با اداره کل استاندارد، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و انجمن صنعت پخش استان، از پیشکسوتان ، پیشروان و واحدهای تولید محصولات غذایی برتر از منظر سازمان استاندارد و معاونت غذا و دارو همچنین مسئولان فنی برگزیده استان، تقدیر شد.

منبع : روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان
اشتراک خبر :
https://namipress.ir/index.php?option=com_k2&view=item&id=104

نظر دادن

این وب سایت برای ارائه سرویس های خود از کوکی استفاده می کند. کوکی ها برای عملکرد بهتر سایت از قبل تنظیم گردیده اند. More details…